Ladislav Bartonicek, unul dintre acționarii companiei care deține Pro TV, va conduce activitățile grupului după decesul lui Petr Kellner

Ladislav Bartonicek, unul dintre acționarii companiei care deține Pro TV, va conduce activitățile grupului după decesul lui Petr Kellner

Ladislav Bartonicek

scris 30 mar 2021

Ladislav Bartonicek, unul dintre acționarii PPF, a fost numit la conducerea activităților grupului, după decesul miliardarului Petr Kellner, cel mai bogat om din Cehia, se arată într-un comunicat al Pro TV.

Companiile care fac parte din grupul PPF sunt conduse de echipe de manageri profesioniști, iar aceștia își vor continua activitatea sub conducerea lui Ladislav Bartonicek, scrie News.ro.

VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici

"În ansamblu, grupul PPF dispune de un sistem bine pus la punct de gestionare a proiectelor de investiții. Compania afirmă faptul că decesul fondatorului său nu are un impact în activitatea de zi cu zi, iar grupul PPF va continua planurile de investiții și viziunea, așa cum au fost formulate de Petr Kellner și echipa sa", se arată în comunicat.

Miliardarul Petr Kellner, cel mai bogat om din Cehia, proprietarul postului Pro TV, a murit într-un accident de elicopter în Alaska.

Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei CITEȘTE ȘI Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei

Kellner, care avea o avere estimată la 17,5 miliarde de dolari, potrivit Forbes, era parte din grupul care a întreprins excursia de sâmbătă în apropierea unui ghețar din Alaska, potrivit celor care au închiriat elicopterul.

Petr Kellner a început, în anii 1990, un fond de investiții prin care a cumpărat pachetul majoritar al celei mai mari companii de asigurări din Cehia.

Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoane CITEȘTE ȘI Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoane

În luna octombrie, el a cumpărat o mare rețea europeană de televiziune, Central European Media Enterprises, pentru 1,1 miliarde de dolari. El a spus atunci că achiziția a fost făcută dintr-un „simț al responsabilității” și a promis că rețeaua își va menține obiectivitatea.

Compania sa de investiții, PPF Group, a donat în pandemie statului ceh milioane de măști și mii de kituri de testare pentru Covid-19.

Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G CITEȘTE ȘI Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G

Kellner era căsătorit și avea patru copii.

Petr Kellner avea deja afaceri în România, prin intermediul PPF, înainte de preluarea Pro TV, în principal în domeniul imobiliar, el cumpărând sediul ING Bank și complexul Metropolis Center, ambele din București. În paralel, Petr Kellner avea legături strânse cu piața rusă, dar și cu China.

viewscnt
Afla mai multe despre
ladislav bartonicek
petr kellner
pro tv