LEGE Interzicere completă a reclamelor în anumite zone ale drumurilor publice

LEGE Interzicere completă a reclamelor în anumite zone ale drumurilor publice
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 dec 2021

Amplasarea oricăror mijloace de publicitate/reclamă va fi interzisă în curbe și în intersecții, precum și în zonele de asigurare a vizibilității.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Restricția a fost promulgată acum de președintele Iohannis.

De ce este important: Legislația actuală interzice amplasarea construcțiilor, respectiv a ”panourilor publicitare în curbe și în intersecțiile la nivel de căi de comunicație, în ampriză și în zonele de siguranță, precum și pe suprafețele de teren destinate asigurării vizibilității în curbe și în intersecții. 

Uber începe să majoreze tarifele pentru a-i atrage pe șoferi. Criză înainte de Crăciun. „Avem nevoie de mai mulți dintre voi, așa că spuneți-le prietenilor!” CITEȘTE ȘI Uber începe să majoreze tarifele pentru a-i atrage pe șoferi. Criză înainte de Crăciun. „Avem nevoie de mai mulți dintre voi, așa că spuneți-le prietenilor!”

Noua lege, prezentată anterior de Profit.ro, modifică prevederile actuale din Codul Rutier, în scopul de a oferi textului de lege ”mai multă claritate terminologică”.

Astfel, noua formulare este următoarea: ”Se interzice amplasarea mijloacelor de publicitate sau reclamă și a construcțiilor, cu excepția statuilor și a monumentelor, în curbe și în intersecțiile la nivel ale căilor de comunicație, în ampriză și în zonele de siguranță, precum și pe suprafețele de teren destinate asigurării vizibilității în curbe și în intersecții.”

Prin urmare, conform acestei formulări, orice fel de reclamă sau publicitate va fi interzisă în spațiile menționate.

A fost admis că singura excepție trebuie să o reprezinte statuile și monumentele istorice, deja existente sau care vor fi amplasate în aceste zone ale drumurilor publice.

Proiect - Poliția va putea sancționa încălcarea regulilor de circulație auto și pe baza înregistrărilor video ale șoferilor CITEȘTE ȘI Proiect - Poliția va putea sancționa încălcarea regulilor de circulație auto și pe baza înregistrărilor video ale șoferilor

”Spațiile publicitare nu trebuie să împiedice sub nicio formă vizibilitatea șoferilor pe drumurile din România, siguranța circulației fiind prioritară pentru autoritățile publice”, arată inițiatorii proiectului.

viewscnt
Afla mai multe despre
reclama
publicitate
interzice
interdictie
amplasare
intersectie
curbe
cor rutier
proiect
parlament