Marea Britanie analizează modelul de finanțare a BBC

Marea Britanie analizează modelul de finanțare a BBC
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 dec 2023

Taxa TV care finanțează grupul media britanic BBC va crește în aprilie cu 10,50 lire sterline, până la 169,50 lire sterline, mai puțin decât creșterea pe care o așteptase compania, iar viitorul său pe termen lung va fi evaluat, a declarat joi ministra pentru media Lucy Frazer, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Taxa, care este plătită de toate gospodăriile care se uită la televizor în direct, a fost înghețată la 159 de lire sterline timp de doi ani, dar trebuia să crească anul viitor, în conformitate cu inflația medie pentru ultimele 12 luni, de 9%, scrie News.ro.

ANUNȚ Semnătură digitală calificată gratuită pentru fiecare român CITEȘTE ȘI ANUNȚ Semnătură digitală calificată gratuită pentru fiecare român

În schimb, Frazer a spus că creșterea se va baza pe inflația din septembrie, de 6,7%, pentru a limita impactul asupra familiilor care suporta presiunea prețurilor mai mari.

”Aceasta este o afacere echitabilă, care oferă un raport calitate/preț pentru plătitorul de taxe de licență, asigurând totodată că BBC poate continua să producă conținut de top la nivel mondial”, a spus ea.

Frazer a spus că departamentul ei va revizui și finanțarea companiei pe termen lung. Ea a spus că audiența pentru televiziune a scăzut semnificativ anul trecut, la 79% din populație în fiecare săptămână, în scădere de la 83% în 2021, într-un peisaj media care se schimbă rapid.

”Pe măsură ce această tendință continuă, legarea taxei TV de vizionarea TV în direct va deveni din ce în ce mai anacronică”, a spus ea joi parlamentarilor.

Analiza va evalua o serie de opțiuni de finanțare, a spus ea, inclusiv modul în care BBC și-ar putea crește veniturile comerciale pentru a reduce povara plătitorilor de taxe de licență.

Zoom se lansează pe Apple TV CITEȘTE ȘI Zoom se lansează pe Apple TV

BBC a spus că creșterea mai mică decât se aștepta, după doi ani fără creșteri într-o perioadă de inflație ridicată, ar însemna că va trebui să facă economii mai departe.

”Bugetele noastre de conținut sunt acum afectate, ceea ce, la rândul său, va avea un impact semnificativ asupra sectorului creativ mai larg din Marea Britanie. Vom confirma consecințele acestui lucru pe măsură ce ne vom analiza bugetele în lunile următoare”, a spus consiliul său într-un comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
bbc
taxa tv