Premier League a încheiat un contract record pentru drepturile de televizare

Premier League a încheiat un contract record pentru drepturile de televizare
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 dec 2023

Premier League a anunțat semnarea unui nou contract pentru drepturile TV ale campionatului de fotbal a Angliei, care se ridică la valoarea record de 6,7 miliarde de lire sterline (7,8 miliarde de euro) pe patru ani, începând din sezonul 2025-2026, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Actualul acord aflat în vigoare (2022-2025), cel mai valoros dintre cele din marile campionate naționale de fotbal, este estimat la 5 miliarde de lire sterline (5,8 miliarde de euro) pe trei ani și difuzarea a 200 de meciuri, scrie Agerpres.

Zoom se lansează pe Apple TV CITEȘTE ȘI Zoom se lansează pe Apple TV

Defalcate pe un sezon, drepturile TV din prima ligă engleză rămân așadar relativ stabile, trecând de la 1,66 miliarde de lire sterline (1,94 miliarde de euro) în medie pe sezon la 1,67 miliarde (1,95 miliarde de euro) pentru noul acord.

În plus, drepturile viitoare acoperă un număr mai mare de meciuri difuzate (aproape 270). De asemenea, pentru prima dată, toate meciurile dintr-o etapă de campionat vor fi transmise în direct, cu excepția celor care vor avea loc sâmbăta de la 15:00, care nu vor fi difuzate pentru a încuraja prezența pe stadion.

''Rezultatul acestui proces subliniază puterea Premier League. Este o dovadă de încredere pentru cluburile noastre, jucătorii noștri și managerii noștri, care continuă să ofere cel mai competitiv fotbal din lume, pe stadioane pline și pentru suporterii care creează o atmosferă de neegalat în fiecare săptămână', a declarat Richard Masters, directorul executiv al primei ligi engleze.

O mare bancă elvețiană a recunoscut că a ascuns de fiscul american 5,6 miliarde de dolari aparținând unor americani CITEȘTE ȘI O mare bancă elvețiană a recunoscut că a ascuns de fiscul american 5,6 miliarde de dolari aparținând unor americani

Difuzorii Sky Sports și TNT Sports și-au păstrat drepturile de a transmite meciurile în direct. Amazon, care participase la licitația anterioară și câștigase drepturile pentru 20 de meciuri pe sezon, nu a obținut niciun lot de această dată. Sky va transmite cel puțin 215 meciuri live pe sezon, iar TNT 52.

BBC Sport și-a păstrat drepturile asupra programului său emblematic ''Meciul zilei'', care prezintă momentele importante ale fiecărei etape de campionat.

viewscnt
Afla mai multe despre
premier league
fotbal
tv
drepturi de televizare