Proprietarul PRO TV anunță din nou rezultate în creștere pe piața locală. România a redevenit cea mai profitabilă piață a grupului, în T3

Proprietarul PRO TV anunță din nou rezultate în creștere pe piața locală. România a redevenit cea mai profitabilă piață a grupului, în T3
scris 18 oct 2018

Veniturile din România ale Central European Media Enterprises (CME), proprietarul PRO TV, au urcat cu aproape 7% în primele 9 luni, la 136,7 milioane de dolari. În trimestrul al treilea, compania a avut venituri de puțin peste 41 de milioane de dolari pe piața locală, cu aproape 2% peste cele raportate în perioada similară a anului 2017.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

La un curs de schimb stabil, veniturile CME în România au crescut cu 1,5% la nouă luni și cu 3,8% în trimestrul al treilea.

Profitul operațional înainte de depreciere și amortizare (OIBDA) obținut de CME în România a avansat în primele 9 luni ale acestui an cu 13,3%, la 58,7 milioane dolari. În trimestrul al treilea, OIBDA obținut de companie în România a fost de 15,6 milioane de dolari, cu 2,3% peste cel obținut în urmă cu un an.

România a redevenit, în trimestrul al treilea, cea mai profitabilă piață a grupului CME, per ansamblul primele 9 luni din an aflându-se însă în urma Cehiei.

Canopy preia agenția de performance marketing Edge de la 2Performant CITEȘTE ȘI Canopy preia agenția de performance marketing Edge de la 2Performant

Excluzând variațiile cursului de schimb, OIBDA obținut în România a crescut cu aproape 8% în primele 9 luni și cu 4,2% în trimestrul al treilea.

CME deține în România posturile Pro TV, PRO TV Internațional, PRO Cinema și MTV România, precum și mai multe site-uri. Totodată, în operațiunile de pe piața românească sunt incluse și posturile din Republica Moldova, respectiv PRO TV Chișinău și Acasă în Moldova.

La nivel de grup, veniturile CME au crescut cu aproape 12% în primele 9 luni din 2018, la 422,3 milioane de dolari. 

CME este înregistrată în Bermude și listată la bursa NASDAQ din New York și la Bursa de Valori de la Praga. Grupul a fost înființat de omul de afaceri american Ronald Lauder 1994. CME are operațiuni în România, Bulgaria, Croația, Cehia, Slovacia și Slovenia.

Compania este în curs de vânzare a operațiunilor din Croația și Slovenia.

România a rămas, luna trecută, țara cu cele mai mari creșteri de prețuri din Uniunea Europeană CITEȘTE ȘI România a rămas, luna trecută, țara cu cele mai mari creșteri de prețuri din Uniunea Europeană

La finele anului trecut, conglomeratul chinez China Energy Company (CEFC) și grupul financiar ceh Penta Investments au depus o ofertă comună, vehiculată la aproximativ 500 de milioane de euro, pentru a prelua CME de la gigantul media american Time Warner.

Anterior, în toamna anului 2016, Time Warner a anunțat, că va fi preluat de grupul american AT&T într-o tranzacție evaluată la 85,4 miliarde dolari. Compania rezultată va fi al doilea cel mai mare furnizor pe piața serviciilor integrate de media și telecomunicații din SUA și unul dintre cei mai importanți jucători pe scena mondială. Time Warner are în portofoliu, printre altele, HBO, CNN și studiourile Warner Bros.

Acordul dintre AT&T și Time Warner a fost finalizat în luna iunie.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
cme
pro tv
media
profit
profitabil
central european media enterprises