Reed Hastings renunță la conducerea Netflix

Reed Hastings renunță la conducerea Netflix
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 ian 2023

După 25 de ani în care a condus Netflix, transformând-o dintr-o firmă care închiria filme în cel mai mare serviciu premium de streaming video, Reed Hastings renunță la poziția de CEO.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Locul lui Reed Hastings va fi luat de Ted Sarandos și Greg Peters, care vor ocupa poziții de co-CEO și vor lua împreună deciziile importante.

Ted Sarandos fusese numit co-CEO încă din 2020, însă, acum, în locul lui Reed Hastings, acesta va fi pe picior de egalitate cu Greg Peters, fostul director de operațiuni al companiei.

Apple lucrează la un smart display CITEȘTE ȘI Apple lucrează la un smart display

Hastings nu va părăsi compania, ci va rămâne în funcția de președinte executiv, pe care spune că vrea să o ocupe mulți ani de acum înainte.

Pe lângă schimbările de la vârf, Netflix a mai făcut și alte schimbări la nivelul executivilor - Bela Bajaria este acum directorul de conținut, iar Scott Stuber a fost numit președintele Netflix Film.

Anunțurile au fost făcute cu ocazie prezentării celor mai noi rezultate financiare ale companiei. Veniturile au crescut cu 1,9% în T4, la 7,85 miliarde de dolari. Netflix are acum 231 de milioane de abonați, după ce a atras 7,66 de noi abonați în ultimul trimestru.

viewscnt
Afla mai multe despre
reed hastings
netflix
streaming
video