TVR reînființează TVR Cultural și TVR Info

TVR reînființează TVR Cultural și TVR Info
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 feb 2022

Consiliul de Administrație al Televiziunii Române a votat înființarea posturilor TVR Info și TVR Cultural. Hotărârea a fost luată cu 9 voturi „pentru”, 3 „împotrivă” și 1 abținere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Decizia relansării celor două canale este un răspuns la creșterea interesului publicului față de posturile TV tematice, scrie News.ro.

FOTO Primul convoi cu tehnică militară a SUA a intrat în România CITEȘTE ȘI FOTO Primul convoi cu tehnică militară a SUA a intrat în România

Potrivit unui comunicat al TVR, decizia Consiliului de Administrație reprezintă un semnal important pentru dorința de dezvoltare a Televiziunii Publice, de conectare la cele mai noi tendințe în media, prin crearea și diseminarea conținutului pe mai multe canale.

Într-o societate supusă schimbărilor tot mai accelerate, care se confruntă cu fenomenul global „fake-news”, este de datoria TVR să își mărească oferta de programe informative de calitate, bazate pe o documentare riguroasă, dar și să aducă arta și cultura cât mai aproape de telespectatori.

Chiar dacă pandemia va fi învinsă, este de așteptat ca schimbările de comportament pe care le-a adus să persiste și să genereze modificări de lungă durată în ceea ce privește consumul de artă, cultură și divertisment de calitate.

În plus, prin înființarea TVR Info și TVR Cultural, SRTv urmează să definească mai bine identitatea canalelor TVR 1, TVR 2 și TVR 3, prin grile predictibile, degrevate de programe impuse de necesități de moment.

„Reînființarea canalelor TVR Info și TVR Cultural reprezintă un act de reparație. Nu trebuie să uităm cât de mulți cetățeni români au regretat desființarea celor două posturi. Vom avea ocazia acum să le demonstrăm telespectatorilor cât de importante sunt aceste două proiecte pentru societate. Va fi o demonstrație că există audiență pentru producții serioase și de calitate”, declară Dan Cristian Turturică, Președinte - Director General al TVR.

„TVR Cultural va accentua misiunea noastră în formarea culturală a societății, în spiritul gândirii libere, inovatoare și creative, eliberând totodată grila TVR 3 pentru proiectele editoriale ale Studiourilor Teritoriale, așa cum a fost conceput și gândit”, subliniază Dan Cristian Turturică.

viewscnt
Afla mai multe despre
tvr info
tvr cultural
tvr