Warner Music va desființa 600 de locuri de muncă

Warner Music va desființa 600 de locuri de muncă
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 feb 2024

Warner Music Group, unul dintre cele mai importante din lume, va reduce cu 10% din forța sa de muncă, adică 600 de locuri de muncă, prin intermediul filialelor sale media, ca parte a unui plan de reducere a costurilor în valoare de 200 de milioane de dolari, a anunțat directorul său general.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-o notă adresată angajaților și făcută publică, Robert Kyncl a dat asigurări că acest "plan are ca scop să elibereze fonduri pentru a reinvesti în muzică și a accelera creșterea noastră în următorul deceniu" și că "majoritatea acestor economii vor fi reinvestite",scrie News.ro.

Încă una dintre platformele mari de streaming va elimina „password sharing”, după Netflix CITEȘTE ȘI Încă una dintre platformele mari de streaming va elimina „password sharing”, după Netflix

"Planul include o reducere a forței de muncă de aproximativ 10%, adică 600 de persoane, majoritatea în proprietățile noastre media, în sediul central și în diverse funcții de sprijin", a adăugat el.

Grupul, unul dintre cei trei coloși muzicali alături de Sony și Universal, a precizat că a intrat în "negocieri exclusive pentru o posibilă vânzare a site-urilor de știri și divertisment Uproxx și HipHopDX".

Robert Kyncl a explicat, de asemenea, că a decis să "lichideze marca de podcast Interval Presents și editorul de social media IMGN".

Această mare companie este acum deținută de fondul Access Industries al miliardarului anglo-american Len Blavatnik, care a cumpărat-o în 2011 pentru 3,3 miliarde de dolari.

Catalogul său include, printre sute de artiști, Ed Sheeran, Cardi B, Christine and the Queens, precum și Eric Clapton, Gorillaz, Missy Elliott, Phil Collins și vechile albume ale Madonnei.

DECIZIE Mașinile electrice nu au „zero emisii” CITEȘTE ȘI DECIZIE Mașinile electrice nu au „zero emisii”

Major deține și operează unele dintre cele mai cunoscute case de discuri, printre care Atlantic Records, Elektra Records, Warner Records și Parlophone.

Deține, de asemenea, cea mai importantă editură muzicală din lume, Warner Chappell Music. Grupul anunțase, de asemenea, în 2022 că a răscumpărat drepturile pentru toate lucrările lui David Bowie, pentru suma de 250 de milioane de dolari, potrivit presei.

viewscnt
Afla mai multe despre
warner music
locuri de muncă