Omniasig - creștere de 2% a primelor brute subscrise în primul semestru al anului

Omniasig - creștere de 2% a primelor brute subscrise în primul semestru al anului
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 sep 2020

În prima jumătate a unui 2020, Omniasig Vienna Insurance Group a înregistrat o creștere de aproximativ 2% a primelor brute subscrise, în comparație cu primele șase luni ale anului trecut, evoluție care se încadrează în obiectivul strategic al companiei de creștere sustenabilă și prudentă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Valoarea totală a primelor brute subscrise în primul semestru al anului 2020 a fost de peste 600 milioane lei, cu aproximativ 2% mai mult decât în perioada similară din 2019. Conform standardelor de raportare IFRS în scop de consolidare, profitul brut înregistrat a fost de peste 35 milioane lei. În comparație cu același interval din 2019, compania a înregistrat un volum total al despăgubirilor plătite ușor mai mare, atingând o valoare de peste 415 milioane lei, fluxul de gestionare a daunelor funcționând neîntrerupt în toată această perioadă, inclusiv în timpul stării de urgență.

Turiștii își pot asigura împotriva Covid-19 vacanțele de anul viitor pe litoralul românesc și vor recupera banii dacă vor fi nevoiți să anuleze sejurul CITEȘTE ȘI Turiștii își pot asigura împotriva Covid-19 vacanțele de anul viitor pe litoralul românesc și vor recupera banii dacă vor fi nevoiți să anuleze sejurul

În primele șase luni ale anului curent, pe segmentul Property (asigurările de incendiu și calamități naturale) s-a remarcat o tendință de creștere, valoarea subscrierilor fiind cu peste 14% mai mare, respectiv peste 100 milioane lei.

De asemenea, în acest prim semestru al anului, când atenția și nevoia tuturor pentru produse și servicii medicale a crescut, linia Asigurărilor de Sănătate a înregistrat o creștere de peste 48% a primelor brute subscrise, rezultat care demonstrează gradul în creștere de conștientizare cu privire la utilitatea și necesitatea acestui tip de asigurare în rândul clienților.

În același interval al anului curent, asigurările auto, Casco și RCA, au înregistrat o ușoară scădere, de aproximativ 2%, a volumului de prime brute subscrise, atingând un total de peste 400 milioane lei, cumulat pe cele două linii. Totalul despăgubirilor plătite pe cele două linii cumulat a crescut cu cca. 10%, ajungând la valoarea de peste 350 milioane lei.

Am remarcat în această perioadă un interes crescut în rândul clienților noștri pentru soluțiile digitale oferite de companie. Astfel, din totalul de avizări daune în primele șase luni ale acestui an, 19% dintre ele au fost făcute prin intermediul notificărilor online. Cea mai mare pondere a daunelor avizate online, de 24%, s-a înregistrat în luna iunie, fapt care demonstrează o orientare a clienților noștri pentru acest tip de soluții.

În ceea ce privește constatarea video a daunelor, cel mai mare număr pentru această modalitate de constatare, de la distanță, prin intermediul unui telefon de tip smartphone, s-a înregistrat în timpul stării de urgență generată de pandemia Covid-19, respectiv în luna aprilie, când au fost înregistrate 1.589 de astfel de constatări video a unei daune, în locul celei tradiționale. 

O altă linie de asigurări non-auto care s-a remarcat în prima jumătate a acestui an este cea a asigurărilor de răspundere civilă generală, care a înregistrat o creștere a primelor brute subscrise de peste 14%.

Numărul de reclamații înregistrate unic per petent și per caz de către Omniasig Vienna Insurance Group în primul semestru al anului 2020 a fost în cuantum de 338, în timp ce numărul reclamațiilor soluționate favorabil a fost de 26, restul fiind neîntemeiate. Raportat la numărul polițelor de asigurare emise de companie în primul semestru al anului și care nu au fost anulate, numărul de petiții înregistrate unic per petent și per caz reprezintă doar 0,053% dintre acestea. Totodată, raportat la numărul de dosare de daună avizate în această perioadă, numărul de reclamații înregistrate unic per petent și per caz reprezintă 0,45% dintre acestea. 

Omniasig Vienna Insurance Group este prezentă de 25 de ani pe piața asigurărilor din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
omniasig
prime subscrise