Piața Obor din Capitală le aduce un profit substanțial lui Dimofte și Popoviciu și bonusuri atractive directorului și angajaților

Piața Obor din Capitală le aduce un profit substanțial lui Dimofte și Popoviciu și bonusuri atractive directorului și angajaților
scris 9 mai 2017

Piața Obor din Capitală aduce un profit substanțial acționarilor săi, companiile Practic (97,5%), controlată de Radu Dimofte, și Băneasa Investments (0,5%), controlată de Puiu Popoviciu, care vor încasa în acest an dividende de peste 6,2 milioane de lei, directorul general și angajații firmei care operează piața urmând să încaseze la rândul lor prime atractive.

Astfel, directorul general al firmei Piața Obor Market&Complex Comercial va încasa o primă de 63.500 de lei, iar cei 23 de angajați societății vor primi bonusuri în sumă totală de 126.500 de lei.

Acționarii își vor primi dividendele în 4 tranșe, până cel târziu spre finalul lunii septembrie.

Anul trecut, operatorul pieței a înregistrat un profit net de 4,8 milioane lei, acționarii distribuind acum și un profit de 3,9 milioane lei nerepartizat în 2015. Firma își bugetatse o cifră de afaceri de 14 milioane lei și un profit net de 4,75 milioane lei.

Inspectorii sanitari declanșează controale în piețe, pizzerii, cofetării, patiserii CITEȘTE ȘI Inspectorii sanitari declanșează controale în piețe, pizzerii, cofetării, patiserii

În 2015, Piața Obor Market & Complex Comercial a obținut un profit net de 12 milioane lei, din care au fost acordate ca dividende de 4,52 milioane lei și acoperite pierderi din anii precedenți de 2,78 milioane lei.

Operatorul este controlat de Practic (97,4%) și Băneasa Investments (0,5%), restul acțiunilor revenind unor persoane fizice.

Radu Dimofte este cel mai mare acționar al Practic București, cu o participație directă de 48,47% din capital. Practic este unul dintre cei mai mari proprietari de imobile din București, unde deține 5 hectare de spații comerciale și birouri.

FOTO Un start-up american fondat de un român lângă închisoarea Alcatraz a fost cumpărat de rețeaua de socializare pentru oameni de afaceri Townsquared CITEȘTE ȘI FOTO Un start-up american fondat de un român lângă închisoarea Alcatraz a fost cumpărat de rețeaua de socializare pentru oameni de afaceri Townsquared

Piața Obor este una dintre cele mai vechi piețe agroalimentare din Europa de Est, fiind, în secolele XVII-XVIII, și locul în care erau organizate execuțiile condamnaților la moarte prin spânzurare.

Construcția halelor centrale Obor a început în octombrie 1936, fiind  inaugurată în 1950. Clădirea se afla pe Lista Monumentelor Istorice din 2004.

În 2006, Când Consiliul Local al Sectorului 2 a decis să amenajeze o noua piață, pe terenul care la acel moment asigura 9.000 metri pătrați de tarabe și 2.000 metri pătrați de magazine improvizate. Pe locul fostei piețe Obor a fost ridicată o clădire cu subsol, parter și două etaje, deschisă în 2010, printr-o investiție de circa 14 milioane de euro în parteneriat public-privat cu un consorțiu format, printre altele, din firmele Practic și Băneasa Investment.

viewscnt
Afla mai multe despre
obor
dimofte
popoviciu