Prima procedură de achiziție publică a Administrației Prezidențiale inițiată în mandatul noului președinte al României, Nicușor Dan, prevede contractarea de lucrări de construire a unui nou corp de clădire la Palatul Cotroceni.
Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a finalizat lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor la nivelul întregii localități în 327 UAT-uri și în 32.478 de sectoare cadastrale, cu o suprafață de aproape șapte milioane de hectare.
Compania Global Vision, fondată de antreprenorul Sorin Preda, este în proces de analiză tehnico-juridică pentru achiziția a 7 proprietăți cu care să își facă intrarea pe piața parcurilor de retail, sector care anul trecut a traversat unul dintre cei mai buni ani ai săi din ultimul deceniu din perspectiva livrărilor de proiecte noi, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Larry Glick, vicepreședinte executiv al Trump Organization, a venit în România pentru ample afaceri imobiliare.
Rüdiger Dany, CEO al NEPI Rockcastle – al treilea cel mai mare proprietar de centre comerciale listat la bursă din Europa, raportat la valoarea portofoliului, și cel mai mare proprietar, dezvoltator și operator de centre comerciale din Europa Centrală și de Est – își va încheia mandatul în martie 2026.
Numărul tranzacțiilor cu apartamente din România a scăzut cu aproape 9% în primele patru luni din 2025, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. În București, declinul a fost și mai accentuat, ajungând la 12%. Accesul tot mai dificil la credite, instabilitatea economică și creșterea costurilor din construcții conturează un început de an tensionat pentru piața rezidențială.
Apartamentele noi continuă să se scumpească, pe fondul ofertei scăzute și al costurilor de construcție în creștere, chiriile sediilor de firmă sunt așteptate să urce și ele, tot din lipsa ofertei, iar nișa parcurilor de retail prinde avânt, a fost semnalat la conferința Profit.ro „Piața imobiliară, între șocuri și oportunități“ - Ediția a V-a.
În luna mai 2025, pe piața chiriilor din România s-au evidențiat diferențe importante între orașe, reflectate în prețurile medii de închiriere. Cele mai accesibile chirii la nivelul orașelor se înregistrează în Arad (350 euro), Timișoara (400 euro) și Oradea (410 euro), în timp ce Bucureștiul, în special Sectorul 1 (799 euro), Sectorul 2 (660 euro) și Cluj-Napoca (600 euro) înregistrează cele mai ridicate valori.
Piața imobiliară comercială din România a început anul 2025 cu un avans notabil, înregistrând tranzacții de aproximativ 170 de milioane de euro în primul trimestru, dintre care sectorul de retail a dominat cu circa 100 de milioane de euro.
O radiografie a prețurilor la imobiliare în București arată o presiune mare pe relația ofertă slabă - cerere în creștere, semnalează Andreea Popa, Senior Consultant Imobiliare.ro, la conferința Profit.ro “Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale”.