AFI Europe a obținut o finanțare suplimentară de 6 milioane euro pentru mall-ul din Ploiești

AFI Europe a obținut o finanțare suplimentară de 6 milioane euro pentru mall-ul din Ploiești
scris 30 nov 2015

AFI Europe România a obținut o suplimentare de 6 milioane de euro a creditului pe care l-a accesat de la Raiffeisen Bank pentru dezvoltarea centrului comercial AFI Palace Ploiești, finalizat în 2013.

Anul trecut, AFI a obținut un credit de 32 milioane de euro de la Raiffeisen Bank International și subsidiara Raiffeisen Bank București.

"Pe parcursul lunii septembrie, subsidiara care deține și operează un centru comercial la Ploiești a semnat o înțelegere cu banca privind extinderea creditului existent în valoare de 31,92 milioane de euro și a obținut un credit suplimentar, astfel că valoarea creditului va ajunge la 38 de milioane de euro. Creditul are o dobândă anuală de 3,95+EURIBOR, iar termenul final de plată este 31 martie 2020", se arată într-un raport al AFI Europe. 

Compania a investit circa 52 milioane de euro în mall-ul de la Ploiești, al doilea proiect de retail dezvoltat de AFI în România după AFI Palace Cotroceni.

AFI Palace Ploiești a fost evaluat la 67,7 milioane de euro, la 30 septembrie 2015, spre deosebire de valoarea de anul trecut, de 66 de milioane de euro.

Venitul operațional net al centrului comercial AFI Palace Ploiești a fost de 3,2 milioane de euro în primele nouă luni ale acestui an, înregistrând o creștere de 7% față de cel de anul trecut. Rezultatele înregistrate de mall arată o creștere semnificativă a vânzărilor retailerilor (cifra de afaceri), respectiv de 28% în trimestrul al treilea și cu 23% în primele nouă luni ale anului, în comparație cu aceleași perioade ale anului trecut. Gradul de ocupare actual al mall-ului din Ploiești depășește 99%.

Valoarea totală a proiectelor finalizate de AFI Cotroceni în România - centrele comerciale AFI Palace Cotroceni și AFI Palace Ploiești și primele trei clădiri din complexul de birouri AFI Park - a crescut la aproape 600 de milioane de euro, iar veniturile generate de acestea au totalizat circa 30 de milioane de euro, la nouă luni, în urcare cu 8,2%.

În prezent, portofoliul AFI în România cuprinde o suprafață închiriabilă de 150.000 metri pătrați, cu o rată de ocupare medie a tuturor activelor generatoare de venit de peste 98%. O suprafață totală închiriabilă adițională de 32.000 metri pătrați va fi adăugată portofoliului, odată cu livrarea AFI Park 4&5 în ianuarie anul viitor.

Compania vrea să înceapă și alte proiecte anul viitor, precum noul centru comercial care va fi dezvoltat în Brașov (45.000 metri pătrați) și un proiect de birouri pe Bulevardul Progresului din București (50.000 metri pătrați).

viewscnt
Afla mai multe despre
afi
ploiesti
finantare