AFI Europe construiește un mall în Brașov pe un teren cumpărat de la Cora

AFI Europe construiește un mall în Brașov pe un teren cumpărat de la Cora
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iul 2015

AFI Europe a cumpărat de la Cora România un teren de 40.000 de metri pătrați situat în centrul Brașovului, unde va construi un centru comercial cu o suprafață închiriabliă de 45.000 metri pătrați și un proiect de birouri de clasa A de 11.000 metri pătrați, pe care le va deschide în octombrie 2017.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Brașov este principala destinație turistică din România, atrăgând aproximativ 1,5 milioane de turiști pe an, iar orașul are un număr mare de locuitori, cu o putere de cumpărare peste medie. Aceste lucruri, împreună cu zona perfectă din centrul orașului, ne-au convins să intrăm pe piața de retail din Brașov și să dezvoltăm acest proiect cu destinație mixtă”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe România.

Mall-ul va avea o suprafață totală de închiriat de 45.000 metri pătrați, pe trei niveluri accesibile prin trei intrări principale, conectate de un culoar. Cel de-al treilea etaj va găzdui zona de restaurante și divertisment, inclusiv un cinematograf. Vizitatorii vor beneficia de o terasă de mari dimensiuni cu vedere către munte, care va găzdui diverse evenimente și activități pentru familii și turiști. Terenul, cumpărat de la retailerul franco-belgian România Hypermarche, se află pe fosta platformă Hidromecanica, pe care operatorul hipermarketurilor Cora l-a achiziționat în 2010 și unde intenționa să construiască un complex imobiliar de 70 de milioane de euro.

AFI Europe România are discuții avansate cu un lanț de hipermarket-uri și cei mai mari retaileri de modă pentru a deveni chiriașii centrului comercial. Acesta este al treilea centru comercial al dezvoltatorului în România, după AFI Palace Cotroceni din București, de 81.000 metri pătrați, și AFI Palace Ploiești, de 33.000 metri pătrați.

Pe același teren, compania construi și un proiect de birouri de clasa A, cu o suprafață închiriabilă de 11.000 metri pătrați și va fi conceput ca o construcție „verde”. Pe segmentul de birouri, firma dezvoltă AFI Park, proiect compus din cinci clădiri de birouri de clasa A, cu o suprafață totală de închiriere de peste 70.000 metri pătrați, din care ultimele două se află în construcție, urmând să fie finalizate la începutul anului următor.

AFI Europe operează în România din 2005 și mai are în construcție proiectul de birouri AFI Park din București care la final va cuprinde 5 clădiri. Dintre acestea trei au fost finalizate.

Mai mult, AFI Europe România va dezvolta în viitorul apropiat două proiecte cu utilizare mixtă pe terenul de 80.000 mp pe care îl deține în orașul Arad și pe terenul de 148.000 mp din Bucureștii Noi din sectorul 1 al capitalei.

Pe segmentul clădirilor de birouri, AFI Europe România va dezvolta AFI Business Park București, un parc de business clasa A cuprinzând 50.000 mp GLA, amplasat în imediata apropiere a hotelului J.W. Marriott și a Parlamentului din sectorul 5 al capitalei. Parcul de afaceri va consta în 2 clădiri de birouri de înălțime redusă și un turn de birouri, cu multe spații verzi, spații moderne, high tech, într-un centru urban cu o  piațetă centrală și grădini. 

viewscnt
Afla mai multe despre
afi europe
mall brasov
afi cotroceni
cora romania