Antena 1 și Antena 3 rămân în sediu cât timp se judecă cu Fiscul. Procedura de vânzare încă nu a fost inițiată

Antena 1 și Antena 3 rămân în sediu cât timp se judecă cu Fiscul. Procedura de vânzare încă nu a fost inițiată
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 29 oct 2015

Sediile Intact și Grivco, care i-au aparținut lui Dan Voiculescu, sunt disponibile să fie preluate de administrația centrală, instituții publice sau regii autonome, fiind intrate în proprietatea privată a statului ca urmare a dosarului privatizării ICA. În schimb, potrivit unui document, televiziunile Antena 1 și Antena 3 rămân deocamdată în sediul actual, până la finalizarea unui proces pe care l-au intentat Fiscului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sediile Grivco, Intact și ale televizunilor Antena 1 și Antena 3 i-au aparținut omului de afaceri Dan Voiculescu și au devenit proprietatea Ministerului Finanțelor după finalizarea dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care Voiculescu a fost condamnat la închisoare pe 10 ani pentru folosirea influenței politice la privatizarea frauduloasă a institutului și spălare de bani prin cumpărarea terenului la un preț subevaluat.

Conform legislației, imobilele pot fi vândute, date în folosința unor instituții publice sau închiriate actualilor ocupanți. ANAF le-a evaluat recent la 32 milioane de euro.

Un document oficial privind situația bunurilor intrate, prin confiscare, în proprietatea privată a statului, consultat de Profit.ro, relevă că nu a fost inițiată procedura de vânzare, prin licitație publică, a sediilor Grivco și Intact. Deocamdată, pentru fiecare din cele două sedii, există formularea “disponibil pentru transmiterea în domeniul public al statului și administrarea autorităților administrației publice centrale, altor instituții publice de interes național sau regiilor autonome de interes național”.

Surse oficiale au precizat pentru Profit.ro că, în acest stadiu, instituțiile interesate pot solicita să preia în folosință sediile Grivco și Intact, Guvernul urmând să decidă ulterior un eventual transfer în domeniul public al statului și în administrarea instituțiilor respective.

Guvernul mai are și opțiunea transferării imobilelor către Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), care, la rândul său, să le cedeze sub diferite forme unor terți părți sau chiar să le închirieze actualilor ocupanți.

Situația televiziunilor Antena 1 și Antena 3, care își au sediul în imobilul din Șoseaua București-Ploiești nr. 25-27, intrat și acesta în proprietatea privată a statului, rămâne deocamdată aceeași, în sensul că televiziunile respective au încă dreptul de a utiliza clădirea. Documentul citat relevă că "Antena 3 SA a câștigat dreptul de folosință al imobilului" până la soluționarea dosarului deschis în primăvara acestui an de televiziune împotriva Fiscului.

Marți, ministrul Finanțelor a declarat că Guvernul va decide în luna noiembrie ce se va întâmpla cu sediile Grivco, Intact și ale televizunilor Antena 1 și Antena 3, care i-au aparținut omului de afaceri Dan Voiculescu și au devenit proprietatea Ministerului Finanțelor, în condițiile în care imobilele pot fi vândute, date în folosința unor instituții publice sau închiriate actualilor ocupanți.

Dosarul privatizării frauduloase a ICA a fost trimis în judecată în decembrie 2008, iar Voiculescu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București, în august 2014, la 10 ani de închisoare cu executare.

După decizia instanței, Camelia Voiculescu a contestat confiscarea iar Tribunalul București a respins cererea.

viewscnt
Afla mai multe despre
voiculescu
ica
antena
intact
grivco
anaf