Apartamentele de lux închiriate de străini în București: 70% le preferă mobilate, iar pentru o chirie de peste 1.500 euro/lună mobilierul este glam

Apartamentele de lux închiriate de străini în București: 70% le preferă mobilate, iar pentru o chirie de peste 1.500 euro/lună mobilierul este glam
scris 29 feb 2016

Majoritatea cetățenilor străini (70%) preferă să închirieze apartamente mobilate, căutate fiind imobilele recent construite, cu finisaje de calitate superioară și locuri de parcare subterane. În ceea ce privește stilul de amenajare al apartamentelor, acesta diferă în funcție de preferințele personale ale fiecăruia, însă în topul preferințelor chiriașilor se află apartamentele amenajate armonios de către un designer de interior care eficientizează și pune în valoare spațiul util, potrivit unui studiu al companiei Nordis.

"În zonele rezidențiale bine cotate ale Capitalei (Șoseaua Nordului, Aviatorilor-Kiseleff, Primăverii, Dorobanți-Capitale) există un anumit standard de mobilare și utilare, care va genera proprietarului o chirie situată în partea de sus a intervalului de chirii obținute pe zonă. Mobilierul de bună calitate, finisajele high-end, corpurile de iluminat în ton cu ambientul, materialele prețioase folosite pentru tapiserii și draperii, unitatea dată de stilul pieselor de mobilier, al decorațiunilor și al finisajelor, toate aceste elemente se regăsesc într-un spațiu de locuit elegant. Proprietățile situate în aceste zone, care însă nu corespund acestor standarde, vor genera o chirie în general sub media zonei, uneori și cu 15-20% mai mică", a declarat într-un comunicat Irina Poștoacă, expats properties department manager, Nordis.

De asemenea, există diferențe vizibile între amenajările realizate în proprietăți care au fost cumpărate pentru închiriere și cele pe care proprietarii le-au amenajat pentru ei, luând ulterior decizia de  le închiria.

În primul caz, amenajările vor fi în general de calitate dar fără personalitate, tip "cameră de hotel" și axate pe funcționalitate, chiar dacă au fost realizate cu ajutorul unui designer de interior.

În al doilea caz însă, este vorba de proprietăți spectaculoase, amenajate adesea avangardist, de la finisajele semnate de mărci celebre până la mobilier unicat, realizate custom made de designeri de obiect.

Preferințele chiriașilor și bugetele minime pentru standardul fiecăreia

Preferințele chiriașilor expați cu bugete de peste 1.500-2.000 euro includ mobilier glam (realizat din materiale de calitate sau cu finisaje lucioase, prețioase), placări ale podelelor și pereților cu materiale naturale - piatră sau lemn, tapet de calitate superioară.

Datorită multiplelor facilități care s-au dezvoltat în partea central-nordică a Bucureștiului, cu noile construcții rezidențiale și de business, această zonă a devenit preferată de cetățenii străini, expați și diplomați.

Zona Băneasa – Pipera este o zonă preferată în general de familii care apreciază proximitatea școlilor și a grădinițelor internaționale, spațiile generoase în apartamente sau vilele cu grădini individuale și piscine.

Ansamblurile rezidențiale care asigură atât intimitate, cât și securitate sunt un punct de atracție al acestei zone.

Ca elemente în amenajarea interioarelor sunt căutate materialele naturale (lemn, piatră, piele). Amenajarea minimă a unei locuințe pentru închiriere la standardul zonei pornește de la 15.000 euro, dacă vorbim de un apartament cu 2-3 camere, și de la 20.000 euro pentru o vilă medie.

Zona Herăstrău – Șoseaua Nordului este preferată atât de familiști, care apreciază proximitatea parcului și a grădinițelor cu predare în limbi străine, cât și de persoane tinere, active din punct de vedere social, care caută să locuiască în apropierea restaurantelor, cafenelelor și a sălilor de fitness.

Amenajarea unei locuințe oferită spre închiriere la standardul zonei pornește de la 15.000 – 20.000 euro. Ca elemente în amenajarea interioarelor sunt căutate piesele de mobilier de foarte bună calitate și care să alcatuiască ansambluri glamorous în combinație cu tapițeriile și corpurile de iluminat.

Zonele Primăverii, Aviatorilor – Kiseleff, Dorobanți, Domenii și Floreasca – Barbu Văcărescu sunt apreciate atât pentru apropierea de parcurile Herăstrău, Kiseleff, Verdi sau Circului, cât și pentru calitatea clădirilor, securitatea imobilelor, în particular, și a zonelor, în general. Accesul facil către zona centrală a orașului, proximitatea ambasadelor precum și a noului pol de business dezvoltat în ultimii ani în zona de nord sunt argumente la fel de puternice pentru alegerea acestor zone de către cetățenii străini.

Amenajarea la standardul zonei a unei locuințe care se dorește a fi închiriată pornește de la 20.000  euro. Sunt preferate interioarele sobre, mature, cu piese de mobilier de foarte bună calitate, materialele naturale de calitate superioară.

Zonele Dacia, Polonă, Romană, Universitate sunt zone preferate de diplomați și de persoane tinere care apreciaza apropierea de centrul vechi cu restaurantele și cafenele sale, precum și accesul facil la mijloacele de transport în comun.

Amenajarea unei locuințe la standardul zonei pornește de la 10.000 euro.

Fiind o zona preferată de persoane tinere, boeme, sunt apreciate spațiile luminoase, calde, pline de culoare și obiectele decorative avantgardiste.

"În ultimii ani, am remarcat o continuă preocupare a proprietarilor pentru a oferi spații de calitate, dorința de a avea în proprietate apartamente unicat și pentru acest lucru apelează din ce în ce mai des la designeri de interior. Amenajările locuințelor de lux din București se fac la standarde apropiate de cele din țările vestice și sperăm ca, în viitor, să regăsim în cât mai multe case îmbinarea armonioasă între finisajele de top și interioare spectaculoase, unicat", explică Poștoacă.

Nordis are în portofoliu, la vânzare, închiriere sau în administrare  peste 2.500 de proprietăți premium din zonele de nord ale Bucureștiului din Piața Victoriei și până în Iancu Nicolae: Kiseleff, Aviatorilor, Primăverii, Herăstrău – Șoseaua Nordului, Băneasa și Pipera.

Printre companiile care au apelat la serviciile Nordis se numără Generali, De Silva, Porsche Bank, Lukoil, BCR, Lidl, BauMax, Arabesque, Strabag, Alstom, Philips, Dent Estet, Alitalia, Apa Nova precum și Ambasada Ungariei, Ambasada Coreei, Ambasada Ciprului.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
locuințe lux
studiu
nordis