Arena Națională va trece din nou în administrarea CGMB pentru a fi modernizat "în regim de urgență”

Arena Națională va trece din nou în administrarea CGMB pentru a fi modernizat "în regim de urgență”
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iun 2017

Arena Națională va trece din adminstrarea Adminsitrației Lacuri, Parcuri și Agrement (ALPAB) în administrarea Consiliului General al Municipiului București (CGMB) pentru a fi reparat și modernizat "în regim de urgență” în cursul acestui an, pentru Campionatul European de Fotbal 2020, conform unui proiect de hotărâre aprobat, vineri, de consilierii generali.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

"Municipiul București s-a angajat să dezvolte, să întocmească și să implementeze o strategie de dezvoltare durabilă pentru UEFA EURO 2020. (...) În prezent, Arena Națională necesită o serie de reparații atât la nivelul infiltrațiilor și finisajelor, cât și la nivelul echipamentelor și instalațiilor care au ieșit din perioada de garanție și la care au fost identificate o serie de disfuncționalități majore și care trebuie aduse la nivelul solicitărilor UEFA”, se arată în expunerea de motive din proiectul de hotărâre.

Inițiatorii proiectului spun că aceste reparații trebuie realizate "în regim de urgență” în cursul acestui an, pentru că "este pusă în pericol funcționalitatea arenei”, scrie News.ro.

În proiect se mai menționează că toate cheltuielile cu organizarea evenimentelor, relația cu instituțiile abilitate privind funcționarea bazei sportive și curățenia rămân în sarcina ALPAB, iar serviciile și lucrările pentru întreținerea și funcționarea stadionului se vor face de către Primăria Capitalei.

Dezvoltatorul imobiliar Oasis refinanțează cu 8,5 milioane euro proiectele Prima Shops din Oradea și Mangalia CITEȘTE ȘI Dezvoltatorul imobiliar Oasis refinanțează cu 8,5 milioane euro proiectele Prima Shops din Oradea și Mangalia

Consilierul PNL Cristian Deaconescu le-a spus consilierilor că ar trebui să fie "serioși”, pentru că, după ce au trecut stadionul la ALPAB, Primăria îl ia din nou în administrare.

"Eu v-aș întreba când suntem serioși? Când îl dăm la ALPAB sau când îl luăm de la ALPAB? Acum trei luni am votat trecerea lui la ALPAB, acum îl luăm înapoi?”, a declarat Deaconescu.

Proiectul a fost aprobat cu 43 de voturi "pentru”.

În luna februarie, CGMB a adoptat un proiect de hotărâre potrivit căruia administratorul unic al Arenei Naționale să fie Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement. Administrarea Arenei Naționale era împărțită între Primăria Capitalei și ALPAB, iar corespondența dintre cei doi administratori și rezolvarea diverselor probleme se desfășurau prin intermediul Direcției Investiții, CGMB invocând că procedura era greoaie, iar "timpii de răspuns" pentru situații în care decizia trebuie luată cu operativitate erau "mult prea lungi”.

Tot atunci a fost aprobat și proiectul de hotărâre privind costurile închirierii Arenei Naționale pentru evenimente culturale și sportive.

Astfel, pentru Campionatul intern de fotbal, Cupa Ligii și Cupa României, precum și pentru meciuri ale echipei naționale, închirierea Arenei Naționale costă 13.000 de euro/eveniment. Pentru campionatele de fotbal UEFA Champions League și UEFA Europa League, prețurile sunt de 28.000 de euro, respectiv 23.000 de euro. Închirierea stadionului pentru un eveniment cultural costă 18.000 de euro, iar un eveniment special costă 30.000 de euro.

De asemenea, conform proiectului de hotărâre, închirierea va funcționa și după următoarele tarife: pentru evenimente restrânse, care nu implică utilizarea gazonului și spațiilor din tribune - 15 euro/mp/lună, pentru spațiile de birouri și anexe pentru diverse activități - 2,5 euro/mp/lună, pentru serviciile de operare Stadion Arena Națională - 10.000 de euro/meci (eveniment). Tariful pentru parcarea supraterană - 3 lei/oră/auto, pentru conferințe de vânzări și training-uri (în sală) - 100 de euro/oră/sală, pentru evenimentele sezoniere - 20 de lei/mp/zi, evenimente corporate – 500 de euro/oră, filmări private - 400 de euro/oră.

Biletul pentru un tur de stadion cu grup de minim 10 persoane costă 10 lei, iar biletul pentru un tur de stadion care cuprinde și vestiarele costă 20 de lei. Accesul pe pista de atletism exterioară costă 10 lei/persoană/oră, iar un abonament cu maxim 10 ședințe costă 80 de lei/persoană/lună.

Sumele încasate pentru evenimentele desfășurate pe Stadionul Național vor constitui venituri proprii la ALPAB și primăria Capitalei, iar contractele de închiriere pentru evenimente vor fi încheiate de către ALPAB, potrivit proiectului aprobat în februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
arena nationala
cgmb