Australia va tripla taxele pentru achizițiile de locuințe existente de către cumpărători străini

Australia va tripla taxele pentru achizițiile de locuințe existente de către cumpărători străini
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 dec 2023

Australia va tripla taxele pentru achizițiile de locuințe existente de către cumpărători străini, a declarat trezorierul Jim Chalmers, ca parte a măsurilor care vizează creșterea ofertei de locuințe la prețuri accesibile, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Taxele mai mari pentru achiziționarea de locuințe stabilite, penalitățile sporite pentru cei care lasă proprietățile vacante și activitatea de conformare consolidată va ajuta să ne asigurăm că investițiile străine în proprietăți rezidențiale sunt în interesul nostru național”, a spus Chalmers într-un comunicat.

FOTO Turkish Airlines și-ar putea extinde activitatea în România. Turcii vor să aducă mai mulți turiști străini în estul țării CITEȘTE ȘI FOTO Turkish Airlines și-ar putea extinde activitatea în România. Turcii vor să aducă mai mulți turiști străini în estul țării

Guvernul laburist de centru-stânga va reduce, de asemenea, taxele de solicitare pentru investițiile străine în proiecte ”construcții pentru închiriere”, pentru a încuraja construirea de mai multe case, a spus Chalmers.

În iunie, guvernul a promis 2 miliarde dolari australieni (1,3 miliarde USD) pentru a livra mii de case noi la prețuri accesibile la nivel național, cu scopul de a stimula oferta de locuințe publice pentru australienii aflați pe listele de așteptare, scrie News.ro.

Modificările anunțate vor genera aproximativ 500 de milioane de dolari australiani (300 de milioane de dolari), pe care guvernul i-ar putea investi în domenii prioritare precum locuințele, a declarat Chalmers reporterilor din Brisbane, potrivit unei transcrieri.

”Aceste ajustări se referă la asigurarea faptului că investițiile străine se aliniază cu agenda guvernului de a crește oferta națiunii de locuințe la prețuri accesibile”, a spus Chalmers în declarație, adăugând că guvernul va introduce legi în 2024 pentru a implementa taxele mai mari.

ULTIMA ORĂ Ciolacu anunță în miez de noapte - Am spart gheața! Austria și-a flexibilizat poziția în ceea ce privește spațiul Schengen și este de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Ciolacu anunță în miez de noapte - Am spart gheața! Austria și-a flexibilizat poziția în ceea ce privește spațiul Schengen și este de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România

Creșterea taxelor vine după ce Chalmers a dublat anul trecut taxele pentru investitorii străini care cumpără active în țară, despre care guvernul a spus că ar genera venituri suplimentare de 455 milioane dolari australieni în patru ani.

Prețurile de pe piața imobiliară din Australia, deja printre cele mai mari din lume, se estimează că își vor menține o creștere constantă, deoarece cererea tot mai mare depășește oferta în națiunea de 26 de milioane de oameni.

viewscnt
Afla mai multe despre
australia
taxe
case