BRD și Bancpost împrumută cu 230 milioane de lei Delta ACM 93, companie care lucrează la metroul din Drumul Taberei

BRD și Bancpost împrumută cu 230 milioane de lei Delta ACM 93, companie care lucrează la metroul din Drumul Taberei

Lucrări la Magistrala 5 de metrou. Foto: Delta ACM 93

Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 8 oct 2015

BRD Groupe Société Générale și Bancpost au acordat un credit sindicalizat de 230 de milioane de lei, pe doi ani, companiei Delta ACM 93. Finanțarea va asigura capitalul de lucru și emiterea de scrisori de garanție bancară pentru contractele încheiate de companie, care are mai multe proiecte de infrastructură în derulare, printre care și construcția Magistralei 5 de metrou.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consorțiul este reprezentat de BRD Groupe Société Générale, în calitate de aranjor principal, bancă emitentă, agent și agent de garanție, și de Bancpost, se arată într-un comunicat al băncii cu capital francez.

Documentația legală a fost întocmită de firma de avocatură Clifford Chance Badea.

Delta ACM 93, companie deținută de omul de afaceri Florea Diaconu, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 125 de milioane de euro, un profit de 8,5 milioane de euro și 1.600 de angajați, potrivit informațiilor de pe site-ul propriu.

Printre lucrările de infrastructură realizate de companie se numără și modernizarea Pasajului Universității, din București, renovarea parcului Alexandru Ioan Cuza, din sectorul 3, și a parcului Orășelul Copiilor, din sectorul 4. Compania a mai realizat în Capitală și renovarea pasajului Piața Muncii.

Firma are un portofoliu de lucrări în valoare de peste 2 miliarde de lei, potrivit comunicatului de presă. În prezent, Delta ACM are în derulare contracte în Romania, Austria, Republica Moldova, Gabon și Irak.

În București, Delta ACM 93 lucrează acum, împreună cu italienii de la Astaldi, spaniolii de la FCC Construccion și AB Construct, la întârziata Magistrală 5 de metrou și la stația Drumul Taberei 34. Compania mai realizează și străpungerea Bd. Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu și porțiunea dintre Autostrada 1 și Drumul Național 7 din centura Capitalei.

viewscnt
Afla mai multe despre
delta acm 93
brd
bancpost
metrou drumul taberei
credit sindicalizat