Canadianul Michael Topolinski lansează o firmă medicală și promite că aduce în țară 90 milioane măști. Ținta - să devină furnizor pentru Europa de Est

Canadianul Michael Topolinski lansează o firmă medicală și promite că aduce în țară 90 milioane măști. Ținta - să devină furnizor pentru Europa de Est
scris 8 apr 2020

Omul de afaceri canadian Michael Topolinski înființează, cu fiii săi, o firmă prin care să importe din China măști medicale în România, promițând un volum de 90 milioane bucăți. El spune că a contractat deja 30 astfel de transporturi, din care primul, cu 3 milioane măști, a aterizat astăzi.

Transportul este efectuat prin intermediul Naguma Medical Supply, parte din grupul InteRo, firmă nou-înființată.

Profit.ro a anunțat luna trecută că Topolinski a înființat, în octombrie 2019, prin intermediul a două entități juridice înregistrate în Cipru, 4 firme cu profil imobiliar în România, printre care și Naguma Property, toate cu sediul la adresa fabricii Aversa.

El spune că livrările vor fi realizate cu o frecvență de una – două zile, compania având capacitatea de a crește volumul până la 2 transporturi cu avionul pe zi, dacă cererea din piață o va impune. 

Pe termen lung, familia canadiană își propune ca Naguma să devină un furnizor de măști și alte echipamente individuale de protecție (EIP) pentru Europa de Est.

VIDEO Cafea de la automat vs cafenea. Există diferențe ? CITEȘTE ȘI VIDEO Cafea de la automat vs cafenea. Există diferențe ? EXCLUSIV FOTO Recuperatorul de credite APS propune un proiect futurist cu sute de apartamente în locul fostei fabrici Frigotehnica, cumpărată de Roca, al cărei teren a fost preluat în contul unei datorii CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Recuperatorul de credite APS propune un proiect futurist cu sute de apartamente în locul fostei fabrici Frigotehnica, cumpărată de Roca, al cărei teren a fost preluat în contul unei datorii

Omul de afaceri Michael Topolinski s-a mutat în România în 2006, alături de soție și cei trei copii ai lor. Mirajul balonului imobiliar l-a determinat să cumpere rapid, cu un partener, peste 800 de apartamente noi în 14 ansambluri rezidențiale din București și Brașov. Criza a făcut ca, în cele din urmă, să rămână cu doar 300 de apartamente în care a investit 25 milioane de euro, plus credite de la Alpha Bank.

Totuși, numele său este asociat cu cele trei foste fabrici din București pe care le-a cumpărat pentru investiții imobiliare. A început cu Textile Dacia și a continuat în 2012 cu fabrica Vulcan, pentru care i-a plătit omului de afaceri Marian Iancu 23 milioane de euro și ulterior a vândut terenul către NEPI care a dezvolat aici Vulcan Value Centre. În septembrie 2013, a cumpărat la licitație producătorul de pompe Aversa pentru 17,3 milioane de euro. La mai puțin de o lună de la licitație, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) a contestat în instanță vânzarea fabricii și de atunci au apărut problemele juridice care nu s-au soluționat până astăzi.

Pe cele 10 hectare de teren ale Aversa din zona Obor, Topolinski a anunțat că ar vrea să construiască „cel mai mare complex rezidențial din mijlocul Bucureștiului“.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
michael topolinski
masti