Clădirile de birouri au ridicat afacerile Alukönigstahl România la peste 18 milioane de euro

Clădirile de birouri au ridicat afacerile Alukönigstahl România la peste 18 milioane de euro
scris 21 feb 2018

Alukönigstahl România, sucursala concernului austriac cu același nume, cu o istorie de peste 150 de ani și unul dintre liderii europeni pe piața sistemelor din aluminiu, PVC și oțel, anunță afaceri în creștere pentru anul 2017, de 18,1 milioane de euro, iar pentru acest an estimează să depășească 20 de milioane de euro.

În prezent, compania livrează soluții de sistem către segmentul de office - 75% din totalul afacerilor, 19% către zona rezidențială, iar restul către alte tipuri de construcții, precum spitale, retail și edificii culturale.

”Rezultatele anului trecut vin în contextul unui an plin de investiții: inaugurarea unui nou depozit care a însemnat peste 2 milioane de euro în construcție și stocuri, dar și extinderea echipei, 30% dintre angajați fiind noi. Ne așteptăm ca și anul acesta activitățile companiei să fie în creștere, mai ales pe zona clădirilor de birouri, prin prisma proiectelor aflate deja în lucru sau care urmează să demareze în scurt timp precum: Renault Offices, Day Tower, Isho Office Timișoara, Euronest Sibiu, birourile Bosch Cluj, UBC 3 Timișoara, Coresi Business Park Brașov, The Bridge 2 București. Astfel, ne planificăm creșterea capacității de livrare din noul nostru depozit și dezvoltarea echipei", a declarat Attila Beer, Administrator Alukönigstahl România.

Avenir Telecom lansează telefoanele mobile Energizer în România CITEȘTE ȘI Avenir Telecom lansează telefoanele mobile Energizer în România

Cea mai mare parte a cifrei de afaceri, de aproximativ 15,9 milioane euro, rezultă din livrarea soluțiilor și sistemelor de profile din aluminiu pentru pereți cortină, uși, ferestre, uși glisante urmate de vânzările de sisteme din PVC aflate în creștere în 2017, de peste 1,1 milioane de euro, iar restul din sistemele din oțel, în special construcții rezistente la foc. 

Reprezentanța Alukönigstahl din Republica Moldova a înregistrat, la rândul său, vânzări de 500.000 euro, iar pentru anul acesta estimează o creștere de 50% a business-ului. Planurile de dezvoltare pentru anul în curs se vor concentra pe inaugurarea unui showroom și a unui birou la Chișinău, dar și recrutarea de noi angajați, ceea ce va atrage o investiție de aproximativ 60.000 de euro.

Înființată în 1864, Alukönigstahl este o companie de familie dezvoltată de-a lungul a cinci generații, iar în prezent acoperă 17 țări sud-est europene, cu o cifră de afaceri de peste 300 milioane de euro (în 2014).

Din 1995, s-a înființat filiala din România, cu sediul și depozitul central în București și un birou tehnico-comercial în Cluj-Napoca. 

viewscnt
Afla mai multe despre
alukonigstahl
sisteme aliuminiu
pvc