Compania Națională de Investiții anunță începerea lucrărilor pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța

Compania Națională de Investiții anunță începerea lucrărilor pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 apr 2020

Compania Națională de Investiții a anunțat, luni, începerea lucrărilor pentru reabilitarea și restaurarea Cazinoului din Constanța, durata contractului fiind de 27 de luni, iar valoarea investiției se ridică la peste 56 de milioane de lei cu TVA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrație (MLPDA) a transmis luni, printr-un comunicat de presă, că Compania Națională de Investiții, instituție aflată sub autoritatea MLPDA, a notificat Inspectoratul de Stat în Construcții și Primăria Municipiului Constanța privind demararea lucrărilor de execuție pentru consolidarea și reabilitarea clădirii Cazinoului din Constanța, scrie News.ro.

EXCLUSIV Miliardarul rus Vitaliy Machitski, proprietarul Alro, amână o investiție imobiliară de anvergură în București din cauza COVID-19. Este cel mai mare proiect local al acestuia CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Miliardarul rus Vitaliy Machitski, proprietarul Alro, amână o investiție imobiliară de anvergură în București din cauza COVID-19. Este cel mai mare proiect local al acestuia

Amplasamentul fusese predat constructorului pentru efectuarea etapei de proiectare din data de 15 ianuarie a.c., în prezența ministrului lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, Ion Ștefan.

“Am promis că voi urmări îndeaproape lucrările la acest obiectiv pentru că este un simbol al litoralului și al României. Îi asigur pe constructori că, din partea ministerului pe care îl conduc, au toată susținerea astfel încât să nu fie înregistrate întârzieri nici în derularea lucrărilor și nici în decontarea acestora. Finanțarea este asigurată!”, a precizat ministrul Ion Ștefan.

Conform contractului, asocierea Aedificia Carpati SA & SC Remon Proiect SRL & SC Profesional Construct Proiectare SRL & SC Tehnoinstal SRL va executa lucrări de consolidare și restaurare a clădirii principale (S+P+1E+M, pod parțial și rampă de acces către subsol), dar și a zonelor exterioare (reabilitare platformă terasă, rețele utilități, zid de apărare și balustradă). Durata contractuală pentru realizarea lucrărilor este de 27 de luni, iar valoarea investiției se ridică la 56.627.697,09 lei cu TVA.

“Vom urmări îndeaproape derularea lucrărilor și fiecare etapă din acest proiect astfel încât, la sfârșitul lucrărilor, să putem preda cea mai frumoasă clădire de pe întreg litoralul Mării Negre. Constructorii vor avea parte de tot sprijinul nostru pentru ca lucrările să fie finalizate în termenul contractual asumat”, a declarat Manuela Pătrășcoiu, directorul general al Companiei Naționale de Investiții S.A.
După finalizarea lucrărilor, Cazinoul va fi redat circuitului public, redevenind un centru cultural și de divertisment, care va putea găzdui evenimente culturale, simpozioane, expoziții etc., fiind pusă în valoare, astfel, cea mai importantă clădire publică realizată în stil Art Nouveau din țara noastră.

”Cazinoul din Constanța este un obiectiv important, pentru care autoritățile locale
și centrale au încercat încă din anul 2012 să găsească fondurile și soluțiile
necesare pentru reabilitarea și consolidarea acestuia. La nivelul CNI, în perioada 2012 – 2018, au fost derulate 3 proceduri de achiziție publică privind reabilitarea acestui obiectiv de investiții. Principalele motive ale anulării procedurilor demarate de-a lungul timpului de către CNI au fost reprezentate tocmai de lipsa unor operatori economici capabili să îndeplinească toate condițiile impuse de caietele de sarcini”, se mai arată în comunicat. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cazinoul din constanta
cni