CONFERINȚA Profit.ro Piața Imobiliară: Alex Skouras, Managing Partner Alesonor: Pandemia COVID a accelerat cererea pentru locuințe la periferia orașelor mari

CONFERINȚA Profit.ro Piața Imobiliară: Alex Skouras, Managing Partner Alesonor: Pandemia COVID a accelerat cererea pentru locuințe la periferia orașelor mari
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 20 mai 2022
Pandemia de coronavirus a accelerat creșterea cererii pentru cumpărarea de locuințe situate la periferia orașelor mari, un trend anticipat încă înainte de apariția COVID, dată fiind densitatea mare a populației - în București, de exemplu, doar 9% dintre cei care lucrează locuiesc în afara orașului, mult sub alte capitale din regiune, unde ponderea este de 50%, spune Alex Skouras, membru fondator și managing partner al Alesonor, la conferința Profit.ro - Impactul crizei prețurilor în piața imobiliară. Ediția a III-a.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Evenimentul, organizat cu sprijinul Alesonor, Brisk, Concelex, ELCO, Genesis Property, Impact, Meta Estate, Nhood, Nordis Group, Romanian Property Awards și SVN Romania, a fost transmis în direct și la PROFIT NEWS TV

"Cererea era acolo dinaintea pandemiei, iar aceasta a funcționat ca un catalizator, accelerând creșterea. (...) Oamenii au început să experimenteze acest mod de viață, au văzut ce înseamnă să trăiești la periferie, ce presupune în ceea ce privește locul de muncă sau copii, grădinițele și școlile, iar oamenii și-a imaginat viitorul în funcție de asta", spune Skouras.
 
El afirmă că, în privința deciziilor pe care le iau oamenii referitoare la viitorul lor, nici pandemia și nici războiul din Ucraina nu au adus schimbări fundamentale, pe termen lung.
 
Managing partnerul Alesonor se așteaptă însă la o implicare mai mare a autorităților locale, în general, în privința susținerii dezvoltatorilor și înțelegerii clienților, precum reducerea taxelor pentru locuințele verzi. "Sunt optimist că se va întâmpla asta și întotdeauna este mai bine să se întâmple mai devreme decât mai târziu", spune Skouras
 
Alesonor, prezent pe piață de aproape 20 de ani, este dezvoltatorul Amber Gardens, singurul ansamblu rezidențial din România cu locuințe verzi de lux și cu primele case eficiente energetic certificate Green Homes. La începutul acestui an, compania a demarat construcțiile primei suburbii complete din România - Amber Forest, care va cuprinde peste 500 de vile și 200 de apartamente.
 
Skouras afirmă că proiectul include multe elemente de sustenabilitate, precum soluțiile de generare a căldurii, cu beneficii atât asupra mediului cât și bugetului proprietarului locuinței respective, prin costurile reduse de funcționare.
 
Alesonor investește în proiecte imobiliare, incluzând clădiri comerciale și industriale, dar are ca obiectiv principal dezvoltarea de ansambluri rezidențiale de lux. Lista proiectelor rezidențiale finalizate cuprinde: Clover Residence, Magnolia Residence, Ivy Office Residence și Almond Tree Residence, toate în București.
viewscnt
Afla mai multe despre
alesonor
locuințe