EXCLUSIV Ford vrea să deschidă în București un centru de servicii care să deservească Europa. Caută spațiu de birouri pentru sute de angajați, unul dintre cele mai mari contracte de închiriere de birouri în acest an

EXCLUSIV Ford vrea să deschidă în București un centru de servicii care să deservească Europa. Caută spațiu de birouri pentru sute de angajați, unul dintre cele mai mari contracte de închiriere de birouri în acest an

SURSA FOTO: Ford Romania

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 17 iun 2021

Producătorul auto Ford România, subsidiara gigantului american Ford, intenționează să își deschidă în București un centru de servicii care să deservească Europa, motiv pentru care caută să închirieze birouri cu o suprafață de circa 10.000 de metri pătrați, în care ar putea lucra circa 700 de angajați, potrivit surselor Profit.ro din piața imobiliară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Ford analizează oferte de închiriere din zona de Centru-Vest a Bucureștiului, spun sursele Profit.ro. Jucători din piața imobiliară spun că o variantă ar fi complexul Business Garden Bucharest, dezvoltat de Vastint, companie cu acționari comuni cu cei ai IKEA. Cel mai important chiriaș al complexului este BCR, care și-a mutat aici 1.000 de angajați, iar gradul de ocupare al proiectului este de 80% din 43.000 de metri pătrați existenți.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Totuși, reprezentanții Vastint România au declarat, pentru Profit.ro, că nu se află în discuții cu cei de la Ford.

Nici Globalworth, cel mai mare proprietar de spații de birouri din țară, nu este în discuții cu producătorul auto, după cum au transmis reprezentanții companiei.

Contactați de Profit.ro, reprezentanții Ford România nu au răspuns până la publicarea acestui articol.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Valoarea anuală a unui contract de închiriere pentru o suprafață de circa 10.000 de metri pătrați poate depăși 1,6 milioane de euro, conform calculelor Profit.ro, bazate pe chiriile medii din București.

În prezent, Ford România are închiriată o suprafață de circa 1.000 de metri pătrați în complexul Global City din Pipera, unde funcționează o divizie de vânzări.

Suprafața vizată de Ford pentru noul centru de servicii este pretabilă pentru un număr de circa 700 de angajați, ținând cont de suprafața medie alocată pe angajat în clădirile de birouri moderne din București.

Spre comparație, în 2018, Ford a deschis în Budapesta un centru regional de prestări servicii în care lucrează circa 700 de angajați și este cel mai mare centru administrativ Ford din Europa.

Videoconferința Profit.ro - Piața imobiliară în criză. Apartamentele se scumpesc cu 10% în 2021, angajații revin la birou în sistem hibrid din toamnă, iar retailerii închiși în pandemie mai au de așteptat după banii de la stat CITEȘTE ȘI Videoconferința Profit.ro - Piața imobiliară în criză. Apartamentele se scumpesc cu 10% în 2021, angajații revin la birou în sistem hibrid din toamnă, iar retailerii închiși în pandemie mai au de așteptat după banii de la stat

Dacă se concretizează, acesta va fi unul dintre cele mai mari contracte de închiriere de birouri încheiate în acest an, o perioadă în care proprietarii de clădiri caută soluții pentru a convinge angajații chiriașilor să revină la birou. Intenția Ford de a închiria o suprafață mare de birouri transmite un semnal puternic de încredere în piață.

Spre exemplu, cel mai mare contract de închiriere din acest an a fost semnat de compania Wipro, care a preînchirat o suprafață de 11.000 de metri pătrați în clădirea de birouri Globalworth Square. Brokerii așteaptă semnarea a o serie de tranzacții mai mari de închiriere spre final de an, astfel că volumul anual de închirieri de birouri se preconizează că va atinge 300.000 de metri pătrați.

Ford România a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 2,55 miliarde de euro, în creștere cu circa 17%, comparativ cu rezultatele din 2019, fiind cel mai bun rezultat din istoria companiei, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor Publice. În aceeași perioadă, profitul companiei a scăzut cu peste 50%, până la circa 16 milioane de euro. 

ANALIZĂ Cei mai mari brokeri imobiliari din România. Brokerul cu cea mai mare marjă a profitului are afaceri de 10 ori mai mici decât liderul pieței CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Cei mai mari brokeri imobiliari din România. Brokerul cu cea mai mare marjă a profitului are afaceri de 10 ori mai mici decât liderul pieței

Ford România a anunțat că va investi 300 de milioane de dolari în uzina din Craiova, pentru a produce un nou vehicul comercial ușor, care va avea și o versiune electrică. Mașina va fi produsă începând cu 2023.

Ford spune că investiția totală în operațiunile sale de producție din România se va ridica, în urma acestei investiții, la aproape 2 miliarde de dolari, de la preluarea fabricii din Craiova, în 2008. Peste 6.100 de persoane lucrează pe liniile de asamblare de vehicule și motoare din Craiova.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
centru servicii
vastint
globalworth