Consiliul Concurenței a dat undă verde tranzacției prin care PPG cumpără producătorul de vopseluri Deutek

Consiliul Concurenței a dat undă verde tranzacției prin care PPG cumpără producătorul de vopseluri Deutek
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 3 ian 2017

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care gigantul american PPG, lider la nivel global în sectorul de lacuri și vopseluri, a cumpărat Deutek București, unul dintre cei mai mari producători de vopsele de pe piața românească.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Autoritatea de concurență a evaluat operațiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilității acesteia cu un mediu concurențial normal, în conformitate cu reglementările în domeniu, și a constatat că aceasta nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziții dominante”, potrivit instituției.

Profit.ro a anunțat, la începutul lunii noiembrie 2016, că gigantul american PPG a cumpărat Deutek București, într-o tranzacție estimată de surse din piața de profil la 40-50 milioane de euro.

PPG Europe BV este o societate cu răspundere limitată, înregistrată conform legislației din Olanda, și face parte din grupul internațional PPG Industries.

Societățile din grupul PPG Industries produc și comercializează vopseluri, materiale industriale, produse chimice și sticlă, atât pentru uz industrial, cât și pentru uz casnic. În România, PPG Europe BV deține controlul unic asupra societății PPG Coatings România SRL.

RETROSPECTIVA 2016 Cele mai mari tranzacții ale anului CITEȘTE ȘI RETROSPECTIVA 2016 Cele mai mari tranzacții ale anului

DEUTEK SA este o companie română, producătoare de lacuri și vopsele. În prezent, DEUTEK SA produce și comercializează, direct sau prin intermediul unor distribuitori, grunduri, emailuri, lacuri, vopsele lavabile de interior și de exterior, vopsele acrilice, amorse, chituri.

Pachetul majoritar de acțiuni al Deutek a fost deținut de Emerging Europe Accession Fund (EEAF), al treilea fond de private equity administrat de Axxess Capital.

Axxess preluase acțiunile în urmă cu trei ani de la Advent International, una dintre cele mai mari firme din lume dedicate exclusiv investițiilor private de capital, care la rândul ei cumpărase Deutek în 2005.

PPG este listat pe bursa din New York.

În vara acestui an, fondul de investiții Emerging Europe Accession Fund Cooperatief U.A a intrat în acționariatul retailerului online Elefant.ro, în schimb s-a retras, prin Axxess, din cadrul Noriel.

Dezvoltatorul imobiliar Impact vrea să emită obligațiuni de 135 milioane lei CITEȘTE ȘI Dezvoltatorul imobiliar Impact vrea să emită obligațiuni de 135 milioane lei

Fondată în 1993, Deutek a importat inițial vopsele din Germania, începând producția locală în 1998. Astăzi, produsele sale sunt sub brandurile OSKAR și Danke!, în toate magazinele mari de bricolaj.

În 2015, Deutek, cu 344 de angajați, a raportat Ministerului Finanțelor un profit net de 13,1 milioane de lei la o cifră de afaceri netă de 131,5 milioane de lei.

Americanii de la PPG sunt prezenți pe piața românească prin societatea Trilak din Miercurea Ciuc, membră a grupului PPG Architectural Coatings EMEA, care este în proprietatea PPG.

PPG a fost fondat în 1883, în Pittsburgh, Pennsylvania, și a înregistrat anul trecut vânzări de 14,8 miliarde de dolari, având 47.000 de angajați și ocupând locul 190 în topul companiilor din Fortune 500.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurenței
ppg
deutek