Daniel Popa, Reynaers Aluminium România: 2022 va fi un an mai stabil, însă vor exista schimbări legate de cererea în piață

Daniel Popa, Reynaers Aluminium România: 2022 va fi un an mai stabil, însă vor exista schimbări legate de cererea în piață
scris 1 feb 2022

În ciuda efectelor cauzate de criza sanitară, piața a fost mai dinamică, iar perioada de incertitudine care a caracterizat anul 2021 s-a terminat, preconizează cei de la Reynaers Aluminium România, parte a liderului european pe segmentul soluțiilor de aluminiu și oțel pentru sectorul de construcții. Daniel Popa, Country Manager al companiei, este de părere că 2022 va fi un an mai stabil, în care vor continua creșterile pe segmentul rezidențial, iar consumatorii se vor îndrepta cu precădere spre produse premium pentru locuințe.

Potrivit studiilor de specialitate, în 2021, sectorul de construcții a fost puternic susținut de proiectele rezidențiale, acest segment evoluând cu 18% anul trecut, în timp ce piața de office a scăzut cu 10%. Pentru acest an, se estimează o evoluție pe ambele segmente, cea mai semnificativă fiind aferentă tot sectorului rezidențial.

Reynaers Aluminium România a încheiat 2021 cu dezvoltare pe toate planurile, reușind să mențină același nivel al cifrei de afaceri ca în 2020. În ton cu evoluția pieței, compania își propune o creștere de minim 10% pentru 2022, susținută de proiectele planificate, dar și de expansiunea la nivel regional.

2021 a fost un an de consolidare și, totodată, de continuă schimbare și adaptare. Evoluția pandemiei și apariția efectelor economice provocate de această situație la nivel global ne-au determinat să ne adaptăm constant strategia de funcționare pentru a putea depăși situațiile apărute. Astfel, produsele noastre au fost incluse anul trecut în proiecte de anvergură pe piață, ceea ce a contribuit la obținerea rezultatelor prognozate, ne-am extins prezența pe piața locală prin 3 noi showroom-uri, ceea ce ne facilitează o acoperire puternică în întreaga țară și pe care dorim să o extindem anul acesta prin alte două noi locații. Nu în ultimul rând, anul trecut a fost dezvoltat și portofoliul de produse ceea ce ne permite să oferim partenerilor noștri cea mai nouă tehnologie în domeniu“ spune Daniel Popa, Country Manager Reynaers Aluminium România.

Potrivit acestuia, una dintre cele mai mari provocări din acest an o presupune contextul inflaționist care se prefigurează a continua, alături de termenele de livrare crescute pe întreg lanțul de aprovizionare. Cu toate acestea, reprezentantul companiei susține că clienții au rămas constanți, iar Reynaers Aluminium România se bucură în continuare de parteneriate fructuoase.

Un exemplu în acest sens îl reprezintă colaborarea cu Alesonor, cele două companii unindu-și din nou forțele pentru a livra proiectul Amber Forest, prima suburbie completă din România la cel mai înalt nivel de calitate, comfort, sustenabilitate, eficiență energetică, design și funcționalitate. Parteneriatul pentru acest proiect a venit natural, ca o continuare a proiectului de succes Amber Gardens, realizat împreună dupa cele mai înalte standarde de eficiență energetică.

Alte proiecte reprezentative în care sunt incluse soluții Reynaers Aluminium România sunt @Expo, Sema Parc, Maurer Panoramic, One Modrogan, Neo Floreasca Lake, Mălțăriei și Crown Towers.

Noul an aduce și schimbări la nivel de cerere în piață

Pe fondul tendinței de a lucra de acasă, crește cererea de produse premium pentru locuințe, estimează reprezentatul Reynaers Aluminium România. Beneficiarii finali se vor îndrepta tot mai mult către aceste produse și vor solicita performanțe ridicate.

Timpul petrecut preponderent acasă va schimba tendințele cererii din 2022. Consumatorii au devenit mult mai selectivi, iar cererea pentru calitate primează pentru confortul personal. Observăm deja cum aceștia solicită performanțe ridicate, precum opțiuni de ventilare sau variante de automatizări. Pe partea de rezidențial suntem deja furnizorul preferat de mulți dezvoltatori importanți, iar această zonă se anunță de asemenea pozitivă pentru noi“ adaugă Daniel Popa.

Un exemplu relevant în acest sens îl reprezintă proiectul One Modrogan dezvoltat de către One United Properties în centrul Capitalei. O gamă largă de sisteme de aluminiu premium care au satisfăcut cele mai ridicate cerințe legate de izolarea termică, stabilitate și securitate și care oferă libertate creativă nelimitată pentru a crea zone vitrate mari, îmbinate cu un confort sporit au fost furnizate de Reynaers Aluminium pentru realizarea acestui proiect. Criteriile de selecție pentru soluțiile livrate au vizat calitatea, durabilitatea, performanțele termice superioare și garanția oferită.

Un material Investing in Property

viewscnt
Afla mai multe despre
daniel popa
reynaers aluminium