Dezvoltatorul belgian de spații logistice WDP va investi 116 milioane euro în România, în următorii doi ani

Dezvoltatorul belgian de spații logistice WDP va investi 116 milioane euro în România, în următorii doi ani
scris 29 ian 2021

Dezvoltatorul imobiliar Warehouses De Pauw (WDP), controlat de una dintre cele mai bogate familii din Belgia, va investi până la finalul anului 2023, în România, 116 milioane euro, pentru spații logistice de 187.838 metri pătrați.

Investițiile care vor fi livrate în etape sunt în Ștefăneștii de Jos, Cluj, Craiova, Păulești, Roman și Timișoara. Beneficiarii spațiilor sunt Profi, LPP, Decathlon, Fedex și Eobuwie.

EXCLUSIV FOTO Gheorghe Buzdugan, supranumit „Regele Betoanelor“, intră pe piața locuințelor de lux din București, după ce a cumpărat clădirea de birouri dezvoltată de Edi Iordănescu CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Gheorghe Buzdugan, supranumit „Regele Betoanelor“, intră pe piața locuințelor de lux din București, după ce a cumpărat clădirea de birouri dezvoltată de Edi Iordănescu

În România,  WDP a finalizat în 2020 investiții de 134 de milioane de euro, însumând spații logistice în suprafață de 223.600 mp la Ștefăneștii de Jos, Slatina, Buzău, Deva, Sibiu, printre beneficiari numărându-se Pirelli, Alcar, Lecom, Ursus Breweries, Auchan, Carrefour, Aggreko sau Aeronamic Eastern Europe.

În luna iulie 2020 dezvoltatorul imobiliar a împrumutat 150 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), fonduri ce vor fi folosite pentru extinderea portofoliului din România.

Familia de investitori, cu exponentul său Tony De Pauw, care conduce afacerile WDP, este creditată de publicația belgiană De Rijkste Belgen cu o avere de 554,4 milioane de euro, ceea ce o plasează pe locul 45 în topul celor mai bogați belgieni. Investitorii belgienii au investit până acum peste 1 miliard de euro în proprietăți românești, majoritatea înainte de criză, dar au proiecte de viitor care implică alte sute de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
wdp
depozite