Dezvoltatorul R.U. Shalit, autorizat să construiască apartamente de lux lângă parcul Verdi

Dezvoltatorul R.U. Shalit, autorizat să construiască apartamente de lux lângă parcul Verdi
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 12 ian 2023

Dezvoltatorul imobiliar R.U. Shalit, fondat în Israel de antreprenorii Rivka și Uriel Shalit, a fost autorizat să construiască un bloc cu apartamente de lux amplasat chiar lângă parcul Verdi din București, proiect a cărui pregătire a fost anunțată în premieră de Profit.ro. Compania israeliană mai are în diferite etape de dezvoltare alte proiecte rezidențiale pe piața locală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Proiectul urmează a fi construit pe un teren cu o suprafață de circa 1.100 de metri pătrați pe care mai există o construcție, ce urmează a fi demolată. Anterior, la această adresă funcționa biroul de arhitectură Sommer Design, al antreprenorului Rudolf Sommer.

Investitorul imobiliar poate construi un imobil rezidențial cu 3 subsoluri, parter înalt, 5 etaje, plus etajul 6 retras, cu servicii la parter.

Noul proiect se află lângă un bloc cu 8 etaje și 32 de apartamente de lux, denumit Rahmaninov 38, despre care sursele Profit.ro spun că este dezvoltat de antrenorul de fotbal Mircea Lucescu. Autorizația de construire a imobilului este însă emisă pe numele lui Ion Matei, indicat anterior în spațiul public, prin vocea chiar a antrenorului, ca având legături cu Lucescu.

Pe o altă latură, proiectul R.U. Shalit este mărginit de un teren deținut de omul de afaceri clujean Gheorghe Buzdugan, care are proiectat aici un ansamblu cu circa 80 de apartamente de lux.

EXCLUSIV FOTO Hagag preia proiectul inițiat de antrenorul Cosmin Olăroiu în locul fostei fabrici Izolatorul, transformată de Guvernul Petre Roman, și intră pe un nou segment de piață CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Hagag preia proiectul inițiat de antrenorul Cosmin Olăroiu în locul fostei fabrici Izolatorul, transformată de Guvernul Petre Roman, și intră pe un nou segment de piață

Acesta urmează a fi al patrulea proiect imobiliar inițiat de israelieni în România, după complexul Floreasca Residence, construit tot aproape de parcul Verdi, un turn cu 50-60 de apartamente de lux ce urmează a fi ridicat lângă Casa Presei Libere pe un teren cumpărat la licitație de la tipografia C.N.I. Coresi și o clădire cu 10 etaje pregătită în apropiere de Piața Alba Iulia din centrul Bucureștiului.

R.U. Shalit a intrat efectiv pe piața românească în 2015, când a început construcția primului său proiect. Ansamblul Floreasca Residence are 232 de apartamente, este amplasat în apropierea complexului sportiv al fostului tenismen Dinu Pescariu și reprezintă o investiție estimată la circa 10 milioane de euro.

România este principala piața din regiune în care s-a extins R.U. Shalit în afara Israelului. În țara de origine, dezvoltatorul are un portofoliu cu peste 1.000 de locuințe construite în localități precum Ashdod, Haifa, Ierusalim, Beit Shemesh și Ashkelon. 

EXCLUSIV Gigantul american Adobe își revizuiește strategia de dublare a centrului din România, cel mai mare din zona EMEA CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Gigantul american Adobe își revizuiește strategia de dublare a centrului din România, cel mai mare din zona EMEA

Numărul tranzacțiilor imobiliare înregistrat la nivel național a crescut cu 0,2% în 2022, comparativ cu anul anterior, până la peste 700.000 de tranzacții, în ciuda scăderilor înregistrate pe parcursul a 8 luni din an, cu precădere în decembrie, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Acesta este cel mai bun rezultat din ultimii 6 ani, potrivit unei analize Profit.ro.

Concomitent, peste 27.000 de noi locuințe se aflau la începutul anului trecut în construcție în București și zonele limitrofe, potrivit datelor SVN Romania, acesta fiind cel mai mare număr din istoria recentă, anul 2022 putând să aducă astfel un nou record de livrări în cea mai mare piață rezidențială regională din țară. Cele mai recente date publicate de Institutul Național de Statistică arată că în primele șase luni din 2022 au fost finalizate cu 14,7% mai multe locuințe în regiune față de perioada similară din 2021.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
r.u. shalit
parcul verdi