E.ON va construi o centrală de energie fotovoltaică în Parcul Industrial TeraPlast

E.ON va construi o centrală de energie fotovoltaică în Parcul Industrial TeraPlast
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 19 dec 2018

Nu mai puțin de 11,45% din cerințele de energie ale TeraPlast urmează să fie asigurate din energia fotovoltaică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

E.ON Energie Romania și TeraPlast Bistrița (TRP) au încheiat un parteneriat strategic, în valoare de 1,9 milioane euro, în cadrul căruia va fi realizat unul dintre cele mai mari sisteme de generare a energiei fotovoltaice din România.

Construirea Centralei Electrice Fotovoltaice are drept obiectiv principal producerea distribuită a energiei electrice din surse regenerabile, utilizând energia solară și livrarea energiei produse la consumatorii racordați la centrală.

EXCLUSIV Fermierii riscă să piardă subvențiile. Mai sunt doi ani pentru a cadastra 60% din terenul agricol al țării. ANCPI spune că se lucrează pe 70% din suprafața fără acte CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fermierii riscă să piardă subvențiile. Mai sunt doi ani pentru a cadastra 60% din terenul agricol al țării. ANCPI spune că se lucrează pe 70% din suprafața fără acte

În baza acestui parteneriat, E.ON va instala sisteme de energie solară pe acoperișul a 13 hale de producție și clădiri ale TeraPlast, care vor permite companiei să-și genereze propria electricitate din surse regenerabile. În acest fel, compania va reduce emisiile de CO2 pana la 600.000 de tone pe an pe termen lung. Acordul prevede posibilitatea de extindere a proiectului, anul viitor, până la valoarea de 4 milioane de euro.

Centralele fotovoltaice vor produce un total de pana la 2.196 de ore Gigawatti (GWh) pe an, ceea ce corespunde cu aproximativ 11,45% din cerintele totale de energie electrica ale TeraPlast.

Pentru societate, dincolo de materia primă, energia electrică este principala resursă pe care o consumă în fabricarea produselor sale, spune directorul general al TeraPlast, Alexandru Stânean.

Instalația aferentă Centralei Electrice Fotovoltaice cuprinde un sistem de monitorizare prin intermediul căruia se pot supraveghea și analiza starea și rezultatele operaționale, atât local cât și de la distanță. Sistemele de pe acoperișurile de pe piață au o putere nominală de maxim 1,936 kilowati (kWp).

TeraPlast a fost adusă la cota Bursei de Valori București în vara anului 2008, în pragul șocului financiar care a condus la căderea băncii americane de investiții Lehman Brothers, iar acționarul majoritar Dorel Goia recunoștea recent că „majoritatea lucrurilor bune s-au întâmplat după listare”. La ultimul preț de piață, de 0,2780 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a societății se ridică la 238,22 milioane lei (51,25 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
teraplast
e.on
bvb
bursa
dorel goia