Erste Group finanțează Blackstone cu 91 milioane de euro pentru achiziția de la Immofinanz a 12 proiecte logistice, inclusiv din România

Erste Group finanțează Blackstone cu 91 milioane de euro pentru achiziția de la Immofinanz a 12 proiecte logistice, inclusiv din România
scris 22 feb 2016

Erste Group finanțează grupul american Blackstone cu 91 milioane de euro pentru achiziția de la Immofinanz a 12 proiecte logistice din Europa Centrală și de Est - Ungaria (5), România (4), Polonia (2) și Slovacia (1), precum și a unor loturi de teren, a anunțat grupul financiar austriac. 

Portofoliul are 265.000 de metri pătrați, iar două proiecte - din București și Ploiești - sunt în fază de construcție, urmând să fie finalizate de către Immofinanz. Blackstone va integra activele în Logicor, platforma europeană de logistică a grupului.

"Piața de investiții în imobiliare în Europa Centrală și de Est a crescut cu 15% în 2015. Volumul tranzacțiilor a crescut în particular pe piețele noastre principale Ungaria, România și Slovacia și ne așteptăm ca acest trend să continue", a declarat  Richard Wilkinson, Head of Commercial Real Estate at Erste Group Bank.

În România, Immofinanz deține trei spații logistice în Ploiești, Pantelimon și Timișoara, evaluate în cel mai recent raport financiar al companiei la 24,2 mil. euro, dar și alte două proiecte în dezvoltare în Mogoșoaia și Ploiești.
 
Tranzacțiile imobiliare s-au oprit la 800 mil. euro în acest an, sub 2014 CITEȘTE ȘI Tranzacțiile imobiliare s-au oprit la 800 mil. euro în acest an, sub 2014

Immofinanz a anunțat la începutul lunii februarie că Blackstone va prelua prin intermediul Logicor portofoliul de spații logistice al companiei austriece, inclusiv trei parcuri finalizate și două în construcție în România.

Tranzacția acoperă 36 de investiții logistice finalizate cu aproximativ un million de metri pătrați închiriabili, cea mai mare parte în Germania (24 de proprietăți), dar și în Ungaria (5), România (3), Poloniaa(2), Slovacia (1) și Rusia (1), potrivit Immofinanz.

Prețul de vânzare este determinat de valoarea de piață a portofoliului estimate la 536 milioane de euro mai puțin costurile de construcție de 28 de milioane de euro pentru cele trei proiecte în dezvoltare. 
 
Immofinanz este una dintre cele mai importante companii de investiții imobiliare din Europa, fiind prezentă în Austria, România, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Polonia și Rusia.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
blackstone
erste
immofinanz