Evoluția băii – de la un spațiu doar necesar la Spa-ul căminului nostru

Evoluția băii – de la un spațiu doar necesar la Spa-ul căminului nostru
scris 17 mar 2021

Casa și modul în care o percepem, o decorăm sau o amenajăm s-au schimbat periodic, iar in ultimul an chiar radical. Viziunea designerilor, nevoile noastre, dar mai ales contextul exterior cu efecte și în interior – toate au dus la această transformare.

Baia este unul dintre acele spații ale casei care a evoluat cel mai mult si a fost cel mai mult adaptat. O cameră care, până nu de mult, era doar necesară, acum are valențe diferite, de “spa modern”, de “spațiu de wellness” chiar la noi acasă. Astăzi, companiile din domeniu se întrec în a veni pe piață cu mobilier și decorațiuni pentru baie din ce în ce mai sofisticate și care ar putea să se potrivească la fel de bine și în altă cameră a casei.

Nevoia de relaxare, de “bine” – a devenit mai puternică in contextul actual

Nu puțini au fost cei care au pus toate aceste transformări pe seama pandemiei. E drept, odată ce îți petreci mai mult timp acasă, îți dorești să schimbi ceva, să transformi o bucată din viața ta, dar toate aceste schimbări au, de fapt, la bază, nevoia noastră de a ne relaxa, de a ne simți bine acasă, de a fi unici și de ne reprezenta personalitatea și astfel. 

Tapet vs. faianță, culori pastelate vs. culori pământii, o mobilă clasică vs. una modernă si, mai presus de toate, suprafețe cât mai igienice – de aici plecăm întotdeauna atunci când ne imaginăm căminul nostru, inclusiv baia. Cu atât mai mult baia, locul în care ne abandonăm relaxării și uităm de grijile zilnice.

Evoluția băii – de la un spațiu doar necesar la Spa-ul căminului nostru

Evoluția băii – determinată de asemănarea cu baia unui hotel de 5* stele

Se pare că, astăzi, suntem mai tentați să optăm pentru un peeling sau un tratament corporal chiar la noi în baie decât să mergem la salon. Și, atunci, de ce să nu ducem baia noastră la acel nivel? De aici a început toată această transformare și pe asta se bazează evoluția băii, un proces aflat acum în plină desfășurare.

Experții în decorațiuni interioare și producătorii de mobilier consideră că acest trend nu se va încheia la sfârșitul pandemiei tocmai pentru că, la bază, el este despre nevoile noastre individuale, nu despre un anume context temporar.

“Pentru că baia se deschide mai des către celelalte camere, mobilierul nu mai este un simplu spațiu de depozitare, în care totul poate fi ascuns rapid atunci când vin musafiri neașteptați. De fapt, piesele de mobilier sunt din ce în ce mai importante în acest proces de design și, mulțumită designului de interior inteligent, sunt și mult mai curate.” a spus Jens J. Wischmann, Managing Director al Association of German Sanitation Industry.

SensoDays – un partener de încredere pentru o baie de 5*SensoDays, un brand cu peste 15 ani de experiență în domeniul Home Déco din România, este în tandem cu această tendință din designul de interior. În portofoliul său regăsim cele mai noi, versatile, practice, dar și spectaculoase piese design ale brandurilor internaționale, recunoscute peste tot în lume pentru produsele lor destinate băii, bucătăriei, livingului sau decorațiunilor de interior.

Obiectivul principal al SensoDays este acela de a susține crearea căminului ideal, în concordanță cu nevoie, preferințele și personalitatea fiecăruia dintre clienții săi.

Evoluția băii – de la un spațiu doar necesar la Spa-ul căminului nostru

Brandurile din domeniu și-au adaptat produsele noilor cerințe

Decorarea și amenajarea băii necesită viziune, stil, dar și precauție. Acel spațiu este unul diferit de orice altă cameră a casei noastre pentru că este supus unor schimbări de temperatură și de umiditate care cer materiale speciale si finisaje igienice tot mai inovative. Deseori, spațiul dedicat băii trebuie adaptat si din punct de vedere al arhitecturii, iar soluțiile tehnice nu lipsesc.

Brandurile din domeniul băii au venit deja cu produse “adaptate”, cum ar fi oglinzile de baie și accesoriile “protejate împotriva umidității” sau alte piese de Home Décor ale căror materiale să se potrivească în această cameră sensibilă din punctul de vedere al atâtor factori.

Acesta a fost încă un motiv pentru clienți să regândească baia din punct de vedere al finisajelor și să opteze pentru renovare.

Baia este camera cel mai des renovată, iar tinerii și persoanele +60 sunt cei care optează cel mai frecvent pentru astfel de lucrări

Potrivit unor studii complexe realizate în ultimii ani în Germania, renovarea sau redecorarea casei este una dintre activitățile de interes.

Baia este camera cel mai des renovată complet sau parțial (de 38% din persoanele care au participat la sondaje), ea fiind urmată îndeaproape de bucătărie (27%).

În ceea ce privește grupa de vârstă, tinerii sub 30 de ani și persoanele de peste 60 de ani au investit cel mai mult timp, bani și muncă în renovarea băii lor.

Printre cele mai menționate motive pentru care aceștia alegeau să facă astfel de schimbări erau “dorința de a-și îmbunătăți calitatea vieții”, “îmbunătățirea vizuală”, “menținerea sau creșterea calității” și “renovarea în funcție de vârstă”.

Sensodays – partenerul de încredere în transformarea locuinței

Ori de câte ori te gândești și tu să faci astfel de schimbări mai mult sau mai puțin radicale, SensoDays este partenerul perfect către care să te îndrepți. Cu o experiență de peste 15 ani în domeniul Home Deco din România, SensoDays se regăsește astăzi în peste 250.000 de case ale românilor, cu cel puțin un produs. Clienții aleg de fiecare dată magazinele SensoDays pentru că aici regăsesc o colecție impresionantă de branduri internaționale de top și produse de ultima generație.

viewscnt
Afla mai multe despre
spa
baie