EXCLUSIV Alexandru Răbâncă intră pe piața imobiliară după vânzarea francizei Yves Rocher și a unui lanț de farmacii

EXCLUSIV Alexandru Răbâncă intră pe piața imobiliară după vânzarea francizei Yves Rocher și a unui lanț de farmacii

Etapa a doua de dezvoltare a proiectului The Level

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 14 dec 2020

Omul de afaceri Alexandru Răbâncă (41 de ani) a decis să plaseze în imobiliare banii câștigați din vânzarea francizei Yves Rocher, brand pe care l-a adus în România în urmă cu 20 de ani, și a unui lanț de farmacii, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. El a început prin dezvoltarea unui ansamblu rezidențial premium cu circa 150 de apartamente, însă vrea să se extindă puternic pe acest domeniu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Antreprenorul a dezvoltat, în sistem de franciză, lanțul de magazine Yves Rocher din anul 2000 și până în 2016, când producătorul francez de cosmetice a decis să preia direct cele circa 40 de magazine din România. În urma acestei afaceri, familia Răbâncă s-a ales cu circa 5-7 milioane de euro, bani încasați treptat până la sfârșitul anului trecut, potrivit informațiilor Profit.ro. Anterior, investitorul mai vânduse un lanț de farmacii. El mai deține acum Farmacia Gara de Nord.

Investitorul a decis să plaseze banii în imobiliare, motiv pentru care, în 2018, s-a asociat în firma Report Properties cu Bogdan Gubandru, directorul departamentului de investiții al companiei de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox, cu Andrei Caprini, specializat în project management și construcții, și cu Roxana Cremene, specialistă în marketing. Împreună au construit un bloc cu 45 de apartamente premium, o investiție evaluată la 3,5 milioane de euro, în zona Străulești din nordul Bucureștiului, care a fost vândut integral.

Report Properties se pregătește acum de lansarea fazei a doua de dezvoltare a proiectului denumit The Level, după ce a cumpărat un teren adiacent, în suprafață de circa 4.200 de metri pătrați, pe care funcționa o bază de colectare a deșeurilor a Romprest.

Terenul a fost curățat de construcții, iar anul viitor vor începe lucrările la complexul cu 102 apartamente și 135 de locuri de parcare. Investiția în această fază a The Level este estimată la circa 10 milioane de euro, au declarat, pentru Profit.ro, reprezentanții companiei.

Dacă, până acum, proiectul a fost susținut din capitalul investitorilor privați, pentru această etapă, dezvoltatorul va apela și la un împrumut bancar.

EXCLUSIV Irakianul Tomah Kahled, proprietarul complexului Sir, construiește un nou proiect, cu circa 100 de apartamente, peste drum de hotelul Sir Colentina CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Irakianul Tomah Kahled, proprietarul complexului Sir, construiește un nou proiect, cu circa 100 de apartamente, peste drum de hotelul Sir Colentina

Familia Răbâncă are alături parteneri cu bani de plasat, care le susțin investițiile, motiv pentru care sunt dispuși să se extindă în imobiliare.

Redport Properties vrea să se poziționeze pe piața ca un dezvoltator imobiliar de tip „all-round“, după modelul One United Properties, și a început să analizeze diverse oportunități imobiliare, nu doar pe segmentul rezidențial. Ei vizează, în primul rând, achiziția de terenuri pentru dezvoltări rezidențiale, însă o direcție posibilă sunt și dezvoltările de clădiri de birouri sau hoteluri. Obiectivul este vânzarea imediată a construcțiilor după dezvoltare, pentru a reinvesti profitul.

Primul proiect al investitorului este amplasat într-o zonă în plină dezvoltare, unde prețurile de vânzare a locuințelor noi sunt în jurul a 1.600 – 1.700 euro/metru pătrat. În zona Petrom City, cartierul general al OMV Petrom, sunt în diverse etape de dezvoltare un ansamblu rezidențial cu circa 700 de apartamente al ungurilor de la Cordia, unul cu 570 de apartamente dezvoltat de antreprenorul Lucian Azoiței prin Forty Management, unul cu peste 500 de apartamente al turcilor de la Synergy Construct și un proiect cu 130 de apartamente dezvoltat de Bog`Art.


Evoluția tranzacțiilor imobiliare din ultimele luni sfidează pronosticurile negative avansate de unii investitori imobiliari, care preconizau o scădere continuă a volumului de vânzări pe fondul epidemiei de coronavirus. În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari, o dovadă a revenirii încrederii în piață.

Numărul tranzacțiilor imobiliare a explodat în luna octombrie, cu o creștere de peste 43% comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la peste 83.000 de tranzacții, un record al ultimilor trei ani, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Aceasta este a patra lună de creștere de la începutul pandemiei, după ce și în iunie s-a înregistrat un salt surprinzător de 16,4%.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
alexandru rabanca
yves rocher
redport properties
the level