EXCLUSIV Cel mai mare constructor din România, Bog’Art, cumpără un teren de la OMV Petrom și intră pe sectorul dezvoltărilor de apartamente premium

EXCLUSIV Cel mai mare constructor din România, Bog’Art, cumpără un teren de la OMV Petrom și intră pe sectorul dezvoltărilor de apartamente premium
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 23 iun 2020

Compania de construcții Bog’Art, fondată de omul de afaceri Raul Doicescu, a plătit circa 1,9 milioane de euro către OMV Petrom pentru un teren din zona Străulești, pe care vrea să înceapă, anul acesta, construcția a 130 de apartamente premium, primul proiect rezidențial realizat de companie din postura de dezvoltator, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
INTERVIU Andreea Niculae, Accenture România: “De departe, cel mai mare și mai complex impact al COVID-19 pentru bănci va fi asupra managementul creditării” CITEȘTE ȘI INTERVIU Andreea Niculae, Accenture România: “De departe, cel mai mare și mai complex impact al COVID-19 pentru bănci va fi asupra managementul creditării”

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Terenul cumpărat de Bog’Art are o suprafață de 5.660 de metri pătrați și este amplasat lângă Petrom City, cartierul general al OMV Petrom. Constructorul a încheiat o promisiune de vânzare-cumpărare cu OMV Petrom încă din decembrie 2017, iar la sfârșitul lunii mai a acesui an a definitivat tranzacția la un preț de 340 de euro/metru pătrat, potrivit surselor Profit.ro. Pe acest teren au existat două foraje de monitorizare a apei subterane, însă acestea au fost sigilate la sfârșitul anului 2018 de OMV Petrom.

FOTO Curățenia băii 2.0 - cele mai inovative soluții pentru curățenie în baie la superlativ CITEȘTE ȘI FOTO Curățenia băii 2.0 - cele mai inovative soluții pentru curățenie în baie la superlativ



Lotul achiziționat va fi utilizat pentru construcția unui ansamblu rezidențial format din două corpuri cu o înălțime de 7, respectiv 9 etaje, în care vor fi disponibile 130 de apartamente premium. Complexul va fi deservit de 84 de locuri de parcare subterane și 99 supraterane, iar bugetul de investiție este estimat la 18 milioane de euro.

„Proiectul este deja pregătit și poate fi demarat în orice moment. Luând în considerare potențialul impact economic asupra vânzărilor rezidențiale în contextul pandemiei, startul proiectului va avea în vedere factori care asigură un randament predictibil al viitoarei investiții; din acest motiv startul proiectului este planificat pentru a doua jumătate a anului 2020“, a declarat, pentru Profit.ro, Bogdan Doicescu, directorul de dezvoltare al Bog’Art și fiul fondatorului companiei.


Proiectul constructorului se învecinează cu ansamblul rezidențial cu circa 700 de apartamente pregătit de ungurii de la Cordia pe un teren cumpărat anul trecut de la femeia de afaceri Veronica Gușă de Drăgan, informație prezentată în exclusivitate de Profit.ro.

Rezultatele financiare din 2018 i-au adus companiei Bog’Art poziția de lider al pieței construcțiilor, după un avans de peste 90% al afacerilor, până la nivelul de aproape 200 milioane euro. Bog’Art este recunoscut ca principalul constructor al clădirilor de birouri din București.

EXCLUSIV Tranzacția imobiliară a anului, de aproape 100 milioane euro, cu proprietarul mall-ului Sun Plaza - blocată de coronavirus CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacția imobiliară a anului, de aproape 100 milioane euro, cu proprietarul mall-ului Sun Plaza - blocată de coronavirus

„Pe fondul oportunităților în investiții rezidențiale, dar considerând limitările pieței de a livra produse calitative la un preț competitiv, divizia Bog’Art Residential are în vedere să dezvolte, împreuna cu parteneri strategici, propriile proiecte“, a menționat Doicescu. Compania a mai acționat ca antreprenor general al ansamblurilor rezidențiale Doamna Ghica Plaza, Oxford Gardens, Belvedere, Evocasa Optima, Edenia sau New Town Residence.

Doicescu mai spune că, pentru orice achiziție de terenuri, Bog’Art Residential are în vedere anumiți parametrii care dictează dacă investiția va fi derulată prin parteneriat sau achiziție directă. Spre exemplu, constructorul ar putea cumpăra de la producătorul și distribuitorul de băuturi alcoolice Karom Drinks terenul de circa 13.000 de metri pătrați pe care a funcționat fabrica de băuturi Zarea din Bucureștii Noi, între Lidl și Parcul Bazilescu. Bog’Art a proiectat pentru acest teren un complex cu 300 de apartamente, însă așteaptă avizele de la primărie pentru a acționa.

Tot în stadiu de avizare este și un alt proiect al companiei, cu 69 de apartamente, de pe strada Mântuleasa din centrul Bucureștiului. Anul acesta, Bog’Art a mai cumpărat două terenuri de dimensiuni reduse pe străzile Gheorghe Manu și Jean Louis-Calderon din zona centrală a Capialei, destinate tot unor proiecte rezidențiale de lux.

În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari, o dovadă a revenirii încrederii în piață, sentiment care s-a reflectat în volumul de vânzări de proprietăți din primul trimestru. În ciuda evoluției pozitive de la începutul anului, investitorii imobiliari preconizează o scădere a volumului de tranzacții în următoarea perioadă din cauza epidemiei de coronavirus.

CONFIRMARE Global Emerging Property Fund iese de pe piața imobiliară românească, prin vânzarea sediului central al Coca-Cola. Cumpărătorul - o firmă a celebrei fundații Onassis CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Global Emerging Property Fund iese de pe piața imobiliară românească, prin vânzarea sediului central al Coca-Cola. Cumpărătorul - o firmă a celebrei fundații Onassis

Numărul tranzacțiilor imobiliare și-a continuat, în luna mai, scăderea abruptă începută în aprilie, de această dată fiind raportat un minus de 27,8%, comparativ cu luna mai a anului trecut, până la circa 32.000 de contracte, o urmare așteptată pe fondul restricțiilor impuse în timpul stării de urgență, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

Volumul de tranzacții din primele cinci luni este în scădere și el, cu 4,5%, comparativ cu aceeași perioadă din 2019, în contextul în care primul trimestru din 2020 a adus cu 14,7% mai multe tranzacții imobiliare decât în perioada similară din 2019.

Prima lună din acest an a început în creștere, cu peste 35.000 de contracte de vânzare-cumpărare semnate, un avans de 14,6% comparativ cu aceeași lună din 2019. Februarie a continuat creșterea, cu un avans de 21,5%. În martie, deși la jumătatea lunii a fost declanșată starea de urgență, românii au încheiat peste 48.000 de tranzacții, cu 8,6% peste volumul lunii corespondente din 2019. Numărul tranzacțiilor imobiliare s-a prăbușit în luna aprilie cu 33,8%, până la circa 27.000 de contracte.

Numărul tranzacțiilor imobiliare a revenit pe creștere în iulie 2019, după ce a scăzut 12 luni consecutive, din iulie 2018 în iunie 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an. Anul trecut au fost încheiate circa 540.000 de tranzacții, cu 4,1% mai puține decât în 2018.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
bog’art
omv petrom
raul doicescu