EXCLUSIV Bogdan Pandele, fiul primarului din Voluntari - noi planuri de extindere în imobiliare. S-a asociat cu două familii de antreprenori

EXCLUSIV Bogdan Pandele, fiul primarului din Voluntari - noi planuri de extindere în imobiliare. S-a asociat cu două familii de antreprenori

Bogdan Pandele alături de Avangarde Forest by Mirador

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 21 oct 2022

Omul de afaceri Bogdan Pandele, fiul primarului din Voluntari, are în diverse stadii de dezvoltare proiecte imobiliare cu peste 180 de vile și apartamente în Voluntari, pentru care s-a asociat cu Valeriu Toronciuc, proprietarul magazinului Lucidius din cadrul Expo Market Doraly Afumați, și cu Maximilian Crăciun, a cărui familie deține Cimitirul Municipal din Constanța, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Bogdan Pandele a intrat pe piața imobiliară, pe cont propriu, în 2012 prin dezvoltarea brandului Avangarde Forest, sub care a realizat cinci cartiere cu 111 vile în Voluntari. În 2017 a încheiat un parteneriat cu Baiadera Com, firma omului de afaceri Valeriu Toronciuc, alături de care a mai dezvoltat încă două cartiere: Avangarde Forest 6 și 7, cu aproape 100 de vile și case.

Familia Toronciuc deține magazinul de tip cash&carry Lucidius Market, din cadrul complexului Expo Market Doraly din Afumați, care în 2021 a avut vânzări de peste 40 de milioane de euro și un profit de aproape 2 milioane de euro, cel mai bun an din istoria sa.

CONFIRMARE Grupul german Knauf va investi peste 200 milioane euro în construcția a două fabrici în România - cea mai mare investiție din domeniu a ultimilor ani CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Grupul german Knauf va investi peste 200 milioane euro în construcția a două fabrici în România - cea mai mare investiție din domeniu a ultimilor ani

Lucidius este unul dintre cei mai importanți importatori și distribuitori din România pentru produsele din Republica Moldova, Ucraina, Letonia și alte țări din fostul spațiu sovietic.

Bogdan Pandele lucrează, acum, la un nou proiect rezidențial, denumit Avangarde Forest by Mirador și amplasat în spatele Metro și Jumbo din Voluntari, pe un teren de 11.513 metri pătrați. În această afacere s-a asociat cu o firmă a lui Maximilian Crăciun și a soției sale, Maria Cancino Estrada, originară din Mexic. Părinții lui Maximilian Crăciun sunt cunoscuți în Constanța ca proprietari ai Cimitirului Municipal, o afacere care, anul trecut, a avut un profit de 1,4 milioane euro.

Maximilian Crăciun a mai dezvoltat, până acum, câteva zeci de locuințe sub brandul Mirador în localitatea Tunari.

EXCLUSIV WDP, coordonat de o familie de milionari din Belgia, cumpără în România, de la operatorul unei turnătorii de alamă, un teren pentru un nou parc logistic CITEȘTE ȘI EXCLUSIV WDP, coordonat de o familie de milionari din Belgia, cumpără în România, de la operatorul unei turnătorii de alamă, un teren pentru un nou parc logistic


Maximilian Crăciun SURSA FOTO: Facebook

Maximilian Crăciun SURSA FOTO: Facebook

„În Avangarde Forest by Mirador facem 45 de locuințe înșiruite de două tipuri, cu parter, etaj și mansardă. Suprafețele locuințelor încep de la 140 de metri pătrați și ajung la 170 de metri pătrați utili. Cea mai mică grădină pe care o avem are 30 de metri pătrați și cea mai mare ajunge la 170 de metri pătrați.

Avem planificat și un imobil cu apartamente, cu două etaje și al treilea retras, cu 20 de apartamente cu două camere și studiouri. Acum avem ridicate 27 de locuințe în prima etapă, ce vor fi finalizate anul acesta. În noiembrie începem etapa a doua care cuprinde restul de 18 locuințe și imobilul cu apartamente“, a declarat, pentru Profit.ro, Bogdan Pandele.

Agentul de vânzări al acestui proiect este brokerul The Concept. 

EXCLUSIV WDP, coordonat de o familie de milionari din Belgia, cumpără în România, de la operatorul unei turnătorii de alamă, un teren pentru un nou parc logistic CITEȘTE ȘI EXCLUSIV WDP, coordonat de o familie de milionari din Belgia, cumpără în România, de la operatorul unei turnătorii de alamă, un teren pentru un nou parc logistic

Investitorul spune că lucrează, de câțiva ani, la mai multe proiecte imobiliare. Printre acestea se numără și unul cu 119 apartamente ce va fi amplasat lângă ansamblul rezidențial Citylights Pipera, pe un teren de 5.000 de metri pătrați. În acest proiect Pandele este asociat tot cu firma lui Valeriu Toronciuc, dar și cu o altă firmă din Constanța, care activează pe zona rezidențială din Mamaia Nord, Năvodari și Olimp.

„Cu proiectul din zona Emil Racoviță suntem la partea de preaprobări, de obținere a avizelor necesare. Nu sunt convins că vom începe acest proiect nici în 2023, dar depinde ce se întâmplă și în piață“, a explicat omul de afaceri.

Pandele a inaugurat, recent, și o galerie comercială, cu o suprafață de 4.500 de metri pătrați, lângă Kaufland Voluntari, pe care a dezvoltat-o în parteneriat cu familia Hanifi, proprietara unuia dintre primele parcuri en-gros din România – Smart Expo Flora din Voluntari.

Primul proiect rezidențial în care a fost implicat Bogdan Pandele a fost Omnix City, tot din spatele Metro Voluntari, pe care l-a dezvoltat tot într-o asociere. 

EXCLUSIV FOTO Milionarul belgian Jan Van Geet, proprietarul VGP, încheie în România una dintre cele mai mari tranzacții cu teren ale anului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Milionarul belgian Jan Van Geet, proprietarul VGP, încheie în România una dintre cele mai mari tranzacții cu teren ale anului

Peste 27.000 de noi locuințe se aflau la începutul acestui an în construcție în București și împrejurimi, acesta fiind cel mai mare volum din istoria recentă. Numărul caselor și apartamentelor finalizate în București și Ilfov în primul trimestru din 2022 a crescut cu 43% față de perioada similară din 2021, potrivit datelor companiei de consultanță imobiliară SVN Romania.

Numărul ridicat de tranzacții a făcut ca primul semestru din 2022 să fie al doilea cel mai bun semestru din istoria pieței din punct de vedere al numărului de locuințe vândute în București și Ilfov, cu aproximativ 30.350 de tranzacții, în creștere cu 16,6% față de perioada similară din 2021.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
bogdan pandele
avangarde forest
maximilian craciun
valeriu toronciuc