FOTO DIICOT și-a inaugurat noul sediu, cumpărat de la dezvoltatorul ungaro-israelian al moștenirii Gojdu de la Budapesta

FOTO DIICOT și-a inaugurat noul sediu, cumpărat de la dezvoltatorul ungaro-israelian al moștenirii Gojdu de la Budapesta
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 2 oct 2022

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), care urmează să aniverseze, în curând, 18 ani de activitate, are un nou sediu în centrul Capitalei, pe strada Vineri nr. 33 din Sectorul 3.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La inaugurare au fost ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, procurorul general Gabriela Scutea, reprezentanți ai Curții Constituționale a României, Consiliului Superior al Magistraturii, instituțiilor judiciare și de aplicare a legii și ai administrației publice locale, dar și membri ai Reprezentanței Comisiei Europene la București și Ambasadei SUA, alături de reprezentanți ai societății civile din România și Statele Unite.

Rusia a blocat prin veto o rezoluție ONU care condamna anexarea teritoriilor ucrainene. China s-a abținut CITEȘTE ȘI Rusia a blocat prin veto o rezoluție ONU care condamna anexarea teritoriilor ucrainene. China s-a abținut

Potrivit reprezentanților instituției, noul sediu a costat aproximativ 17 milioane de euro.

Clădirea, cu 12 etaje și ocupând o suprafață de peste 1,2 hectare, a fost cumpărată de la o companie locală, controlată de trei firme înregistrate în Ungaria, și administrată de doi israelieni și un american, după cum a relatat pe larg Profit.ro în urmă cu aproape 2 ani.

Scurgerile de gaze naturale din Nord Stream, cauzate de explozii echivalând ”câteva sute de kg de TNT” CITEȘTE ȘI Scurgerile de gaze naturale din Nord Stream, cauzate de explozii echivalând ”câteva sute de kg de TNT”

Unul dintre israelieni, rezident vechi în Ungaria, este fondatorul și CEO-ul companiei maghiare care a renovat și dezvoltat clădirile din cartierul vechi evreiesc al Budapestei care au aparținut în secolul al XIX-lea avocatului și filantropului macedo-român Emanuil Gojdu, a cărui moștenire a fost ani la rând subiect de dispută între România și Ungaria, dar și de scandal între politicienii români. 

Dezvoltatorul clădirii care acum găzduiește noul sediu al DIICOT intenționa inițial ca aceasta să fie un imobil de birouri și să poarte denumirea comercială Vineri Office Tower.

viewscnt
Afla mai multe despre
noul sediu diicot
mostenirea gojdu
cladire birouri diicot