EXCLUSIV Carrefour vinde fostul sediu central Billa de pe Barbu Văcărescu. Printre interesați sunt turcii de la Caba Group

EXCLUSIV Carrefour vinde fostul sediu central Billa de pe Barbu Văcărescu. Printre interesați sunt turcii de la Caba Group
scris 10 oct 2019

Grupul francez Carrefour este în plin proces de vânzare a magazinului său Carrefour Market de pe Bulevardul Barbu Văcărescu din București la un preț cuprins între 15 și 18 milioane de euro, au declarat surse din piața imobiliară pentru Profit.ro.

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Magazinul este lângă Kaufland și face parte din rețeaua de 86 de supermarketuri Billa cumpărate de Carrfour de la grupul german Rewe. Aici a fost sediul central al Billa până în decembrie 2015. La finalul anului trecut, în incinta magazinului s-a mutat și Farmacia Tei, care funcționa anterior în Bulevardul Lacul Tei.

Terenul de 16.000 de metri pătrați pe care se află unitatea de retail a stârnit interesul mai multor investitori imobiliari, printre care și al grupului turc Caba, care dezvoltă în apropiere de Carrefour Market complexul rezidențial 102 The Address.

Decizia asupra cumpărătorului urmează a fi luată de managementul Carrefour din Franța, iar grupul turc nu este printre favoriți, spun sursele Profit.ro. Tranzacția este așteptată să fie încheiată abia anul viitor.

EXCLUSIV CONFIRMARE Gheorghe Iaciu pregătește vânzarea Expo Market Doraly, deținut cu unul din cele mai mari grupuri financiare: Evaluare peste 110 milioane euro. Pe piață - investitori locali posibil interesați CITEȘTE ȘI EXCLUSIV CONFIRMARE Gheorghe Iaciu pregătește vânzarea Expo Market Doraly, deținut cu unul din cele mai mari grupuri financiare: Evaluare peste 110 milioane euro. Pe piață - investitori locali posibil interesați

Proprietatea se pretează pentru o dezvoltare rezidențială, ceea ce va conduce, cel mai probabil, la o demolare a magazinului existent.

Numărul tranzacțiilor imobiliare a revenit pe creștere în iulie 2019, după ce a scăzut 12 luni consecutive, din iulie 2018 în iunie 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. În primele nouă luni ale acestui an au fost încheiate circa 383.000 de tranzacții, cu 10,5% mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Grupul Carrefour România deține 347 de magazine, dintre care 35 hipermarketuri Carrefour, 262 supermarketuri (221 magazine Market și 41 magazine Express Orange), 42 magazine de proximitate Express, 8 magazine de proximitate Contact,  plus un magazin online și rețeaua Supeco, administrată separat.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
carrefour
billa
caba group