EXCLUSIV Dezvoltatorul Ecovillas a cumpărat de la un pilot de raliuri, un arhitect celebru și un furnizor de materiale un proiect rezidențial într-una dintre cele mai efervescente zone din București

EXCLUSIV Dezvoltatorul Ecovillas a cumpărat de la un pilot de raliuri, un arhitect celebru și un furnizor de materiale un proiect rezidențial într-una dintre cele mai efervescente zone din București

Veaceslav Vlas și proiectul realizat de biroul de arhitectură al lui Bogdan Babici

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 7 iun 2022

Dezvoltatorul Ecovillas, înființat de antreprenorii moldoveni Veaceslav Vlas și Eugeniu Gogu, a cumpărat de la pilotul de raliuri Emanuel Ilina, celebrul arhitect Bogdan Babici și furnizorul de materiale de construcții Dragoș Untaru un proiect rezidențial amplasat în zona Pallady, una dintre cele mai efervescente zone rezidențiale din București, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Dezvoltatorul imobiliar a cumpărat de la cei trei antreprenori un teren în suprafață de 3.200 de metri pătrați care se învecinează cu Penny Market Pallady. Pe acest teren, Tecon, biroul de arhitectură a lui Bogdan Babici, a proiectat două turnuri cu locuințe de câte 8, respectiv 12 etaje, ce pot găzdui circa 140 de apartamente, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor

„Am finalizat achiziția terenului de pe Pallady. Conceptul arhitectural va fi adaptat tipologiei specifice Ecovillas, folosind elementele care au consacrat în piață cele două proiecte: Ecovillas și Loft Green Apartaments, respectiv materiale de cea mai bună calitate, pompe de căldură și tehnologii ecologice de ultimă generație. Lucrările vor începe în toamna acestui an, iar detaliile sunt încă în curs de a fi stabilite“, a declarat, pentru Profit.ro, Iulian Niculae, sales manager Ecovillas Company.

Proiectul desenat de Tecon presupune promovarea unui preț de vânzare al apartamentelor de circa 1.600 de euro/metru pătrat util, în contextul în care în zona Pallady apartamentele noi se vând cu un preț de circa 1.200 de euro/metru pătrat util, potrivit surselor Profit.ro.


 

Veaceslav Vlas și Eugeniu Gogu au intrat pe piața imobiliară în 2016 cu un ansamblu format din 32 de case înșiruite, realizate în zona Odăi din Sectorul 5 al Capitalei. Au continuat cu patru case înșiruite în Mogoșoaia, iar cel mai important proiect al lor a fost inițiat în 2019, tot în Mogoșoaia. Este vorba despre Loft Green Apartments, format din 3 blocuri cu un total de 154 de apartamente.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Apar tot mai multe prognoze care indică o extindere a crizei cipurilor. Abia în 2024 se va observa o situație mai bună CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Apar tot mai multe prognoze care indică o extindere a crizei cipurilor. Abia în 2024 se va observa o situație mai bună

Proiectul rezidențial din zona Pallady a fost preluat de la un grup de investitori tineri, cunoscuți în piața imobiliară și auto. Bogdan Babici este proprietarul unuia dintre cele mai prestigioase birouri de arhitectură din București: Tecon Architecture; Dragoș Untaru este proprietarul grupului de firme Richter – importator exclusiv în România a unor branduri germane din domeniul policarbonatului, al trapelor de fum și al luminatoarelor. Dragoș este fratele arhitectului Adrian Untaru, unul dintre fondatorii biroului ADNBA, și fiul fostului consilier general al Primăriei Municipiului București, Virgil Untaru.

Pilotul de raliuri Emanuel Ilina este coproprietar, alături de Dragoș Untaru, al Devil Motors – reprezentant oficial în România al tunerului german MTM, specializat pe modelele de serie ale grupului Volkswagen.


EXCLUSIV Dezvoltatorul Ecovillas a cumpărat de la un pilot de raliuri, un arhitect celebru și un furnizor de materiale un proiect rezidențial într-una dintre cele mai efervescente zone din București

Pallady este una dintre cele mai efervescente zone de pe harta rezidențială a Bucureștiului. Anul trecut au fost programate spre livrare aici peste 2.500 de apartamente, iar pentru anul acesta ar trebui predate cumpărătorilor peste 1.500 de unități noi, potrivit datelor centralizate de compania de consultanță imobiliară SVN. Cele mai ample proiecte rezidențiale din Pallady sunt dezvoltate de familia Negoiță, a primarului Sectorului 3, Robert Negoiță.

Activitate intensă

Numărul tranzacțiilor imobiliare a crescut cu peste 5% în primul trimestru din 2022, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, până la circa 170.000 de tranzacții, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Volumul tranzacțiilor a reintrat pe creștere în luna februarie, după patru luni consecutive de scădere, după care, în aprilie, a marcat o nouă scădere ușoară. Trebuie menționat că volumul include și tranzacții cu terenuri și spații comerciale, nu doar cu locuințe.

EXCLUSIV FOTO Irakianul Tomah Kahled, proprietarul complexului Sir, a scos la vânzare proiectul rezidențial de lângă parcul Carol, din cauza blocării PUZ-urilor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Irakianul Tomah Kahled, proprietarul complexului Sir, a scos la vânzare proiectul rezidențial de lângă parcul Carol, din cauza blocării PUZ-urilor

În ciuda scăderilor din ultimul trimestru din 2021, volumul anual a marcat al doilea an consecutiv de creșteri, după ce în 2020 au fost cu circa 12% mai multe contracte de vânzare față de 2019. Anterior, în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.

Peste 27.000 de locuințe noi se află în acest moment în construcție doar în București și împrejurimi, potrivit unui raport de piață întocmit de compania de consultanță imobiliară SVN Romania. Acesta este cel mai mare număr de locuințe aflate în construcție din istoria modernă a pieței rezidențiale bucureștene.

Dintre acestea, aproximativ 21.000 de unități ar putea fi livrate în acest an, rezultat care ar fi similar cu cel înregistrat în 2021, când a fost stabilit un nou record de livrari în București-Ilfov: 22.010 locuințe, potrivit Institutului Național de Statistică.

Numărul caselor și apartamentelor vândute doar în București-Ilfov în primele trei luni ale acestui an a crescut cu 16% comparativ cu trimestrul întâi din 2021, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Dacă 2022 a debutat cu o ușoară scădere anuală, februarie și martie au adus majorări de peste 20% comparativ cu lunile similare din 2021.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
ecovillas
veaceslav vlas
eugeniu gogu
emanuel ilina
bogdan babici
dragos untaru