EXCLUSIV Foștii colegi de liceu Georgescu și Drăgulin, proprietarii Metropolitan, unii dintre cei mai prolifici dezvoltatori de locuințe din timpul crizei, ridică un nou bloc cu apartamente, pe un teren cumpărat de la fosta Petromservice

EXCLUSIV Foștii colegi de liceu Georgescu și Drăgulin, proprietarii Metropolitan, unii dintre cei mai prolifici dezvoltatori de locuințe din timpul crizei, ridică un nou bloc cu apartamente, pe un teren cumpărat de la fosta Petromservice

SURSA FOTO: Compania

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 22 iul 2019

Antreprenorii Robertino Georgescu și Daniel Drăgulin, unii dintre cei mai prolifici dezvoltatori de locuințe din timpul crizei economice, pregătesc construcția unui bloc cu 11 etaje și 77 de apartamente pe un teren cumpărat încă din 2014 de la PSV Company (fosta Petromservice).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Foști colegi de liceu, Georgescu și Drăgulin fac parte din avangarda de investitori care au mizat pe zona de sud a Bucureștiului, care a cunoscut o dezvoltare remarcabilă tocmai în perioada de criză. Cei doi au construit în zonele Popești-Leordeni și Berceni, dar nu numai, circa 3.000 de apartamente croite după plafoanele programului „Prima Casă“. Valoarea totală de piață a proiectelor imobiliare dezvoltate sub cupola Metropolitan se ridică la 170 milioane euro, potrivit datelor prezentate de companie. Antreprenorii au intrat în atenția presei în 2014, când au încercat să cumpere terenul fabricii Policolor din estul Bucureștiului cu 18,3 milioane euro, în vederea construirii unui cartier cu câteva mii de apartamente. La sfârșitul lui 2016, vânzătorul a rezilitat contractul din cauza întârzierii plății.

Luna trecută, cei doi investitori au primit autorizația de construire de la Primăria Sectorului 3 pentru ridicarea unui bloc de apartamente cu 11 etaje pe un teren de 2.431 de metri pătrați, din apropierea stației de metrou Mihai Bravu, cumpărat în mai 2014 de la PSV Company. Parte a procesului de insolvență, administratorul judiciar al companiei, consorțiul KPMG Restructuring și Elva Cont, a scos la licitație terenul pe care se afla o stație de carburanți dezafectată la un preț minim de circa 889.000 de euro.

Click pe imagine pentru mărire

EXCLUSIV Foștii colegi de liceu Georgescu și Drăgulin, proprietarii Metropolitan, unii dintre cei mai prolifici dezvoltatori de locuințe din timpul crizei, ridică un nou bloc cu apartamente, pe un teren cumpărat de la fosta Petromservice


Georgescu și Drăgulin au mai construit în apropierea acestui teren un bloc cu 99 de apartamente, din care mai au de vândut 8 unități, iar noul proiect este promovat la vânzarea ca o etapă secundă a acestuia.

„Vor fi câte 7 apartamente pe etaj, iar la parter vor fi amenajate spații de birouri. Au început lucrările la fundație, iar livrarea se va face după aproximativ un an și jumătate. Proiectul este de foarte puțin timp la vânzare“, a declarat, pentru Profit.ro, Cosmin Mihai, agent de vânzări al proiectului. 

EXCLUSIV Familia Bucur, proprietara Terra – Nova Construct, a renunțat la contractele cu statul în favoarea dezvoltărilor de locuințe. Pregătește 500 de apartamente aproape de noul magazin IKEA CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Familia Bucur, proprietara Terra – Nova Construct, a renunțat la contractele cu statul în favoarea dezvoltărilor de locuințe. Pregătește 500 de apartamente aproape de noul magazin IKEA

Cel mai ieftin apartament cu două camere din noul bloc costă 93.000 de euro, cu TVA inclus, iar cel mai scump din această categorie este 128.000 de euro. Prețul apartamentelor cu trei camere variază între 132.000 de euro și 160.000 de euro.

Terenul pe care se construiește blocul făcea parte din patrimoniul companiei Petromservice, pentru delapidarea căruia omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu și fostul lider de sindicat Liviu Luca au fost condamnați la 10 ani de închisoare în toamna anului trecut.

În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari, în ciuda evoluției pieței din ultima perioadă. Numărul tranzacțiilor imobiliare a scăzut 12 luni consecutive, din iulie 2018 în iunie 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. În primele șase luni al acestui an au fost încheiate circa 241.000 de tranzacții, cu 19,5% mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, după o lună martie în care prețurile s-au majorat ușor, în aprilie pretențiile vânzătorilor de apartamente au scăzut pe plan național, tendință continuată și în luna mai. Suma medie solicitată la nivel de țară pentru o locuință s-a diminuat cu 0,4% în mai față de aprilie, de la 1.228 la 1.223 de euro pe metru pătrat util, potrivit datelor imobiliare.ro. În paralel, oferta este tot mai mare. Anul trecut au fost livrate 11.272 de locuințe în regiunea București – Ilfov, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, în creștere cu 18% comparativ cu 2017.

 
viewscnt
Afla mai multe despre
|robertino georgescu
daniel dragulin
metropolitan
psv company
petromservice
sorin ovidiu vîntu
liviu luca