EXCLUSIV FOTO Daniel Sava lucrează la faza a doua a mega-proiectului său imobiliar din sudul Bucureștiului, în care își face și propia vilă cu piscină, pe teren de la Dan Pascariu și fostul senator Doru Laurian Bădulescu

EXCLUSIV FOTO Daniel Sava lucrează la faza a doua a mega-proiectului său imobiliar din sudul Bucureștiului, în care își face și propia vilă cu piscină, pe teren de la Dan Pascariu și fostul senator Doru Laurian Bădulescu

Faza întâi din Grand Kristal

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 14 dec 2023

Omul de afaceri Daniel Dumitru Sava, proprietarul Edildanconstruct, unul dintre principalii constructori din Focșani, lucrează la etapa a doua de dezvoltare a complexului rezidențial Grand Kristal din sudul Bucureștiului, care va cuprinde 1.400 de apartamente și 13 vile, după ce a finalizat și vândut aproape toate cele 2.000 de apartamente din faza întâi, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Investitorul a comasat terenuri cu o suprafață totală de circa 12 hectare pe Drumul Dealu Bradului, în continuarea celor 22 de blocuri cu 2.000 de apartamente finalizate în prima etapă a dezvoltării Grand Kristal lângă fosta platformă industrială Vulcan din sudul Bucureștiului.

EXCLUSIV Forte Partners scoate la vânzare noul sediu Adobe în a doua parte din 2024. Tranzacția de peste 90 de milioane de euro nu îi mai are pe frații Pavăl printre favoriți CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Forte Partners scoate la vânzare noul sediu Adobe în a doua parte din 2024. Tranzacția de peste 90 de milioane de euro nu îi mai are pe frații Pavăl printre favoriți

Cel mai mare lot de teren, cu o suprafață de circa 6 hectare, a fost cumpărat de la fostul bancher Dan Pascariu, iar alte 1,4 hectare au fost achiziționate de la fostul senator PSD Doru Laurian Bădulescu, tatăl vedetei TV Raluca Bădulescu.

„Acum sunt în construcție primele 3 blocuri din faza a doua, care va cuprinde în total 17 blocuri cu 1.400 de apartamente. Această etapă este mai aerisită decât prima. Se va construi în viitor și o clădire multifuncțională, în care vor funcționa un centru educațional cu școală, creșă, grădiniță, plus birouri, notariat, sală de sport și magazine, va mai fi o clădire de birouri și hală pentru utilaje a celor de la Kristal și o zonă cu 12 vile de lux.

S-a schimbat și stilul constructiv în această etapă, cu fațade ventilate, blocurile urmând să obțină certificate verzi. Prețul mediu va fi de 1.400 de euro/metru pătrat util“, a declarat, pentru Profit.ro, Cătălin Grigore, proprietarul companiei Sud Rezidențial, care asigură vânzarea ansamblului.


Investiția în noua etapă de construcție este susținută integral de familia Sava, care intenționează să se mute din Focșani într-o vilă cu piscină, planificată a fi ridicată lângă clădirea de birouri din Grand Kristal.


Construcția vilelor va începe după finalizarea blocurilor de locuințe. Toate blocurile vor avea spații comerciale la parter și vor beneficia de 1.700 de locuri de parcare.

EXCLUSIV FOTO Cel mai mare reseller de sneakerși în ediție limitată din regiune intră în România și deschide cel mai mare magazin al său CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Cel mai mare reseller de sneakerși în ediție limitată din regiune intră în România și deschide cel mai mare magazin al său

Pentru prima etapă a complexului Grand Kristal, dezvoltatorul a avut la dispoziție o suprafață de circa 10 hectare de teren, cumpărat la licitație de la o bancă.


În cele 22 de blocuri din faza întâi mai sunt la vânzare circa 200 de apartamente. Investiția în prima etapă de dezvoltare a fost estimată la circa 75 de milioane de euro, fără costul terenului, și a fost susținută de firma lui Daniel Sava și de Lupinocom International, firma partenerilor săi Mariana și Lucian Pintilie, care gestionează o rețea de stații de benzină în Focșani și în județul Vrancea.


Daniel Sava a mai construit ansamblul Kristal Residence cu circa 500 de apartamente, parte a Metalurgiei Park, tot în zona de sud a capitalei. El mai deține o serie de depozite la Deva și a dezvoltat mai multe proiecte rezidențiale în Focșani. Are și hotelul de 4 stele Kristal din Focșani, cu 4 etaje și 33 de camere, la parterul căruia se află un restaurant cu o capacitate de 110 locuri.

O tranzacție imobiliară cu Mădălina Oprișan, fiica lui Marian Oprișan, președintele PSD Vrancea, l-a adus pe Daniel Sava în atenția presei.

Anul trecut, Edildanconstruct a raportat o cifră de afaceri de 11,7 milioane de euro, în creștere cu peste 19% față de rezultatele anului anterior, potrivit datelor înregistrate de Ministerul Finanțelor Publice. În 2018, firma a obținut fonduri europene nerambursabile în valoare de 2,8 milioane de lei pentru diversificarea activităților.

EXCLUSIV Forte Partners scoate la vânzare noul sediu Adobe în a doua parte din 2024. Tranzacția de peste 90 de milioane de euro nu îi mai are pe frații Pavăl printre favoriți CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Forte Partners scoate la vânzare noul sediu Adobe în a doua parte din 2024. Tranzacția de peste 90 de milioane de euro nu îi mai are pe frații Pavăl printre favoriți

Piața rezidențială din București și împrejurimi și-a revenit ușor în cel de al treilea trimestru din 2023, când au fost vândute în regiune cu doar 3,8% mai puține locuințe comparativ cu trimestrul III din 2022, un an în care s-au stabilit recorduri absolute de vânzări de locuințe, potrivit companiei de consultanță imobiliară SVN Romania.

Vânzările de unități rezidențiale înregistrate în București și împrejurimi în primele zece luni din 2023 s-au redus cu 17,5% față de perioada similară din 2022, procentul fiind semnificativ mai mic comparativ cu scăderea de 26,6% înregistrată după primele șase luni din acest an.

Dacă dinamica actuală de vânzări se va menține, calculele SVN arată că 2023 s-ar putea încheia cu un rezultat de tranzacții cu locuințe care va fi cu circa un sfert mai bun față de cel înregistrat în 2020, când s-a înregistrat de asemenea un record de vânzări de case și apartamente, în ciuda pandemiei Covid-19.

 
Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
daniel sava
grand kristal
dan pascariu
doru laurian badulescu
catalin grigore
sud rezidential