EXCLUSIV FOTO Eden Capital pregătește un turn cu 18 etaje în zona cu cele mai mari investiții imobiliare

EXCLUSIV FOTO Eden Capital pregătește un turn cu 18 etaje în zona cu cele mai mari investiții imobiliare

Amplasamentul viitorului proiect Eden Capital Development

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 10 apr 2023

Investitorul imobiliar Eden Capital Development, care a dezvoltat peste 1.600 de apartamente în București, pregătește un turn cu 18 etaje și peste 200 de apartamente pe un teren cumpărat la licitație de la fostul distribuitor Piritex și amplasat la capătul autostrăzii A3 din nordul Capitalei, o zonă care a atras o serie de investitori de calibu precum Sorin Crețeanu, Gabriel Popiviciu și One United  Properties și unde se află în construcție peste 3.000 de apartamente premium.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Eden Capital Development, firmă deținută de Dan Liviu Marius (70%) și de Abu Lail Akram (30%), a cumpărat, la o licitație din 2019, un teren cu o suprafață de 7.054 de metri pătrați de pe strada Petricani nr. 11A de la firma Piritex.

EXCLUSIV FOTO Planul familiei Stănculescu, proprietara Auto Cobălcescu, pentru un parc de retail lângă Dedeman Ghencea a fost aprobat. Poate cuprinde un Lidl CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Planul familiei Stănculescu, proprietara Auto Cobălcescu, pentru un parc de retail lângă Dedeman Ghencea a fost aprobat. Poate cuprinde un Lidl

Importatorul și distribuitorul de materiale pentru decorațiuni interioare Pritex, controlat de omul de afaceri Petrică Ușurelu și specializat pe distribuția de pardoseli, a intrat în faliment în anul 2014, după care a fost închis.

Terenul a fost tranzacționat la un preț de aproximativ un milion de euro, fiind evaluat la 1,4 milioane de euro, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Recent, Eden Capital Development a primit autorizația de construire pentru o clădire cu funcțiuni mixte (locuințe și comerț) cu un regim de înălțime format din 3 subsoluri, parter și 18 etaje. Ținând cont de un coeficient de utilizare a terenului de 3,5, specific zonei, proiectul urmează să cuprindă peste 220 de apartamente, potrivit calculelor Profit.ro.

„Nu pot spune când vom începe un nou proiect. În acest moment suntem implicați în proiectele Cortina North și Cortina 126. Nu avem în plan ceva nou“, a declarat, pentru Profit.ro, Răzvan Munteau, administratorul Eden Capital Development.

EXCLUSIV FOTO Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, extind un centru logistic dedicat magazinelor lor și construit pe un teren cumpărat de la Prigoană. Renunță la hotel și păstrează un conac CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, extind un centru logistic dedicat magazinelor lor și construit pe un teren cumpărat de la Prigoană. Renunță la hotel și păstrează un conac

Investitorul imobiliar este cunoscut în piață pentru faptul că a preluat 3 proiecte rezidențiale în faliment sau dificultate financiară și le-a redezvoltat. Este vorba despre ansamblurile Cortina Residence, Four City North și Delta City care însumează peste 1.200 de apartamente.

Lor li se adaugă ansamblurile Dinamic City, cu 166 de apartamente, și Cortina Academy, cu 297 de apartamente, ambele finalizate.

Eden Capital Development are acum în dezvoltare peste 1.500 de apartamente doar în ansamblul Cortina North din Pipera și 210 apartamente în Cortina 126. Profit.ro a scris în exclusivitate că investitorul a încheiat o promisiune de vânzare-cumpărare cu RAMI Dacia pentru a prelua fosta fabrică de diamante sintetice din spatele complexului AFI Cotroceni, în locul căreia se pot construi peste 1.300 de apartamente.

Zonă fierbinte

În zona Fabrica de Glucoză, sunt anunțate cinci proiecte rezidențiale majore dezvoltate de Sorin Crețeanu, Gabriel Popoviciu, Ștefan Kopany și One United Properties, cu un total de circa 3.200 de apartamente. Cel mai mare proiect este al lui Sorin Crețeanu, care a transmis Profit.ro că va demara construcția unui ansamblu cu 800 de apartamente. La rândul său, Gabriel Popoviciu vrea să înceapă construcția unui complex rezidențial cu peste 600 de apartamente, evaluat la 120 de milioane de euro. One United Properties a obținut autorizația de construire pentru peste 600 de apartamente ce vor fi ridicate pe un teren cumpărat de la Ion Țiriac amplasat pe malul Lacului Tei și pentru alte peste 700 de apartamente ce vor fi construite pe un teren cumpărat de la avocații Virginica Tanți Dumitrescu și Adrian Ciorobea. La rândul său, dezvoltatorul orădean Prima Development Group, controlat de Ștefan Kopany, a început dezvoltarea prime faze a unui proiect cu 482 de apartamente ce vine în completarea ansamblului Belvedere Residences, început de Gabriel Popoviciu și continuat de London Partners.

EXCLUSIV FOTO Nepotul liderului comunist Todor Jivkov - primul proiect imobiliar în România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Nepotul liderului comunist Todor Jivkov - primul proiect imobiliar în România

Tot un proiect major pregătesc și dezvoltatorii Robertino Georgescu și Marius Bușu, un grup de investitori care au trecut de la apartamente ieftine la locuințe premium. Aceștia planuiesc, peste drum de Belvedere Residences, un ansamblu cu 472 de apartamente, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

O mare parte din terenurile din zona Fabrica de Glucoză au făcut parte dintr-o proprietate mai mare, de 23,4 hectare, despre care presa a relatat că ar fi fost primită în 2005 de avocații Virginica Tanți Dumitrescu și Adrian Ciorobea de la Primăria Municipiului București în schimbul unui teren de 9,3 hectare, care se află pe fundul lacului Plumbuita și în parcul Plumbuita.

Cei doi avocați au vândut din acest teren loturi de peste 35 de milioane de euro doar în ultimii ani, potrivit surselor Profit.ro. Lângă terenul cumpărat de One United cu 20,6 milioane de euro, ei au vândut un teren de 1,7 hectare către Kaufland, într-o tranzacție de peste 11 milioane de euro, semnalată în premieră de Profit.ro.

Și omul de afaceri Gabriel Popoviciu, proprietarul complexului comercial Băneasa, a preluat de la cei doi avocați o parte din teren și a început dezvoltarea ansamblului rezidențial Belvedere Residences. Până în vara anului 2019, Popoviciu a construit aici 640 de apartamente, după care a vândut proiectul, cu peste 15 milioane de euro, către London Partners, care a continuat lucrările până de curând, când, dezvoltatorul orădean Prima Development Group a preluat ultima etapă de construcție a complexului rezidențial.

EXCLUSIV Proprietarii Crosspoint au cumpărat terenul fostei fabrici Amco Otopeni și fosta platformă Marcom CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Proprietarii Crosspoint au cumpărat terenul fostei fabrici Amco Otopeni și fosta platformă Marcom

Peste drum de proiectul lui Sorin Crețeanu, frații Răzvan și Bogdan Ghiță construiesc ansamblu rezidențial Yacht Kid, cu peste 200 de apartamente premium și, tot aici, omul de afaceri Andrei Ceaușescu a acumulat terenuri pentru construcția unui ansamblu cu circa 600 de apartamente premium.

La rândul său, antreprenorul de origine irakiană Ibrahim Bahbahani, cofondator al clinicii stomatologice House of Beauty din Pipera, lucrează și el la două proiecte rezidențiale, unul cu 387 de apartamente și altul cu 119 apartamente. 

Tot în aceeași zonă, Cătălin Iordăchescu, proprietarul rețelei de amanet Tezaur și unul dintre cei mai mari proprietari de spații comerciale stradale din țară, s-a asociat cu investitorul imobiliar Daniel Șoldea cu scopul de a dezvolta un bloc cu apartamente de lux.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
eden capital development
piritex