Antreprenorul Ibrahim Bahbahani, cofondator al unei clinici stomatologice frecventate de VIP-uri, a primit undă verde pentru ansamblul său de lux care îi marchează intrarea pe această piață

Antreprenorul Ibrahim Bahbahani, cofondator al unei clinici stomatologice frecventate de VIP-uri, a primit undă verde pentru ansamblul său de lux care îi marchează intrarea pe această piață

Proiectul prezentat de Ibrahim Ali Attar autorităților

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 17 ian 2023

Antreprenorul de origine irakiană Ibrahim Bahbahani, cofondator al clinicii stomatologice House of Beauty din Pipera, a fost autorizat să înceapă construcția unui ansamblu rezidențial de lux a cărui pregătire a fost anunțată în premieră de Profit.ro. Zona metroului Pipera, în care este amplasat acesta, este în plină dezvoltare, cu proiecte inițiate de o serie de investitori imobiliari precum Sorin Crețeanu, Gabriel Popoviciu sau One United Properties.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Investitorul Ibrahim Ali Attar, cunoscut în lumea mondenă drept Ibrahim Bahbahani, a cumpărat un teren în suprafață de 11.761 de metri pătrați lângă viitorul hipermarket Kaufland, în planul secund al Șoselei Fabrica de Glucoză, care prelungește autostrada A3 în zona de afaceri Pipera. (pentru o mai bună vizualizare a zonei, consultați infograficul de mai jos)

El a inițiat aici un proiect rezidențial format din două corpuri de clădiri cu câte 8 etaje și un parter comun dedicat spațiilor comerciale. Întregul proiect are proiectate 387 de apartamente cu o suprafață utilă totală de aproape 27.000 de metri pătrați, conform documentelor analizate de Profit.ro.

Proiectul va fi realizat etapizat, pe o perioadă de 3 ani, iar valoarea investiției este estimată la peste 21 de milioane de euro. Complexul va beneficia de 498 de locuri de parcare, majoritatea în cele două subsoluri.

CONFIRMARE Andrei Lișinschi intră pe piața rezidențială cu un proiect amplu, dezvoltat pe un teren de la George Becali CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Andrei Lișinschi intră pe piața rezidențială cu un proiect amplu, dezvoltat pe un teren de la George Becali

Ibrahim Bahbahani a pus bazele clinicii House of Beauty din Pipera în 2018, alături de medicul stomatolog Jona Yousif. În 2021, cifra de afacere a clinicii s-a ridicat la 8,7 milioane lei, la un profit net de 1,5 milioane lei.

De serviciile clinicii au beneficiat până acum vedete precum Nicoleta Nucă, JO, Xonia, What’s Up, Natalia Mateuț, Amna, Carmen de la Sălciua, Mircea Eremia, Anna Roman și Carmen Grebenisan.

Proiectul rezidențial nu are legătură, însă, cu afacerea din domeniul stomatologic, el urmând a fi dezvoltat prin firma BHB Properties Group.

Zonă fierbinte

În zona Fabrica de Glucoză, sunt anunțate cinci proiecte rezidențiale majore dezvoltate de Sorin Crețeanu, Gabriel Popoviciu, Ștefan Kopany și One United Properties, cu un total de circa 3.200 de apartamente. Cel mai mare proiect este al lui Sorin Crețeanu, care a transmis Profit.ro că va demara construcția unui ansamblu cu 800 de apartamente. La rândul său, Gabriel Popoviciu vrea să înceapă construcția unui complex rezidențial cu peste 600 de apartamente, evaluat la 120 de milioane de euro. One United Properties a obținut autorizația de construire pentru peste 600 de apartamente ce vor fi ridicate pe un teren cumpărat de la Ion Țiriac amplasat pe malul Lacului Tei și pentru alte peste 700 de apartamente ce vor fi construite pe un teren cumpărat de la avocații Virginica Tanți Dumitrescu și Adrian Ciorobea. La rândul său, dezvoltatorul orădean Prima Development Group, controlat de Ștefan Kopany, a început dezvoltarea prime faze a unui proiect cu 482 de apartamente ce vine în completarea ansamblului Belvedere Residences, început de Gabriel Popoviciu și continuat de London Partners.

Tot un proiect major pregătesc și dezvoltatorii Robertino Georgescu și Marius Bușu, un alt grup de investitori care au trecut de la apartamente ieftine la locuințe premium. Aceștia planuiesc, peste drum de Belvedere Residences, un ansamblu cu 472 de apartamente, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

TOPUL celor mai mari tranzacții imobiliare. Proprietarii Dedeman au susținut circa 40% din piață, însă în 2023 străinii vor recâștiga poziția dominantă CITEȘTE ȘI TOPUL celor mai mari tranzacții imobiliare. Proprietarii Dedeman au susținut circa 40% din piață, însă în 2023 străinii vor recâștiga poziția dominantă

O mare parte din terenurile din zona Fabrica de Glucoză au făcut parte dintr-o proprietate mai mare, de 23,4 hectare, despre care presa a relatat că ar fi fost primită în 2005 de avocații Virginica Tanți Dumitrescu și Adrian Ciorobea de la Primăria Municipiului București în schimbul unui teren de 9,3 hectare, care se află pe fundul lacului Plumbuita și în parcul Plumbuita.

Cei doi avocați au vândut din acest teren loturi de peste 35 de milioane de euro doar în ultimii ani, potrivit surselor Profit.ro. Lângă terenul cumpărat de One United cu 20,6 milioane de euro, ei au vândut un teren de 1,7 hectare către Kaufland, într-o tranzacție de peste 11 milioane de euro, semnalată în premieră de Profit.ro.

Și omul de afaceri Gabriel Popoviciu, proprietarul complexului comercial Băneasa, a preluat de la cei doi avocați o parte din teren și a început dezvoltarea ansamblului rezidențial Belvedere Residences. Până în vara anului 2019, Popoviciu a construit aici 640 de apartamente, după care a vândut proiectul, cu peste 15 milioane de euro, către London Partners, care a continuat lucrările până de curând, când, dezvoltatorul orădean Prima Development Group a preluat ultima etapă de construcție a complexului rezidențial.

Peste drum de proiectul lui Sorin Crețeanu, frații Răzvan și Bogdan Ghiță construiesc ansamblu rezidențial Yacht Kid, cu peste 200 de apartamente premium și, tot aici, omul de afaceri Andrei Ceaușescu a acumulat terenuri pentru construcția unui ansamblu cu circa 600 de apartamente premium.

Tot în aceeași zonă, Cătălin Iordăchescu, proprietarul rețelei de amanet Tezaur și unul dintre cei mai mari proprietari de spații comerciale stradale din țară, s-a asociat cu investitorul imobiliar Daniel Șoldea cu scopul de a dezvolta un bloc cu apartamente de lux.

Numărul tranzacțiilor imobiliare înregistrat la nivel național a crescut cu 0,2% în 2022, comparativ cu anul anterior, până la peste 700.000 de tranzacții, în ciuda scăderilor înregistrate pe parcursul a 8 luni din an, cu precădere în decembrie, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Acesta este cel mai bun rezultat din ultimii 6 ani, potrivit unei analize Profit.ro.

Concomitent, peste 27.000 de noi locuințe se aflau la începutul acestui an în construcție în București și zonele limitrofe, potrivit datelor SVN Romania, acesta fiind cel mai mare număr din istoria recentă, anul curent putând să aducă astfel un nou record de livrări în cea mai mare piață rezidențială regională din țară. Cele mai recente date publicate de Institutul Național de Statistică arată că în primele șase luni din 2022 au fost finalizate cu 14,7% mai multe locuințe în regiune față de perioada similară din 2021.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
ibrahim ali attar
house of beauty clinic
jona yousif