EXCLUSIV Andrei Ceaușescu începe primul său ansamblu rezidențial premium major, după ce a dezvoltat circa 2.000 de apartamente mass market

EXCLUSIV Andrei Ceaușescu începe primul său ansamblu rezidențial premium major, după ce a dezvoltat circa 2.000 de apartamente mass market

Proiectul propus de Andrei Ceaușescu pe Fabrica de Glucoză

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 13 dec 2022

Omul de afaceri Andrei Ceaușescu, dezvoltatorul a circa 2.000 de apartamente sub brandul Sun Park în sectoarele 3 și 4 ale capitalei, pregătește un ansamblu rezidențial cu circa 600 de apartamente premium în cartierul bucureștean Pipera, o zonă în plină dezvoltare imobiliară, care a atras deja investitori precum Sorin Crețeanu, Gabriel Popoviciu și One United Properties.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Ceaușescu are în proprietate trei loturi de teren lipite, cu o suprafață totală de 19.000 de metri pătrați, pe strada Fabrica de Glucoză, nr. 38, care prelungește autostrada A3 până în zona de afaceri Pipera. Pe acest amplasament, investitorul planifică trei blocuri a câte 200 de apartamente fiecare.

Imobilele vor avea câte două subsoluri dedicate parcărilor, un parter duplex și 9 etaje. Construcția primului bloc, sub brandul Sun Properties, ar urma să înceapă pe parcursul anului 2023, potrivit surselor Profit.ro.

FOTO Primăria Constanța nu e interesată de preempțiune la celebrul hotelul Rex din Mamaia: Toată birocrația asta românească…Cine îl cumpără CITEȘTE ȘI FOTO Primăria Constanța nu e interesată de preempțiune la celebrul hotelul Rex din Mamaia: Toată birocrația asta românească…Cine îl cumpără

Trecerea de la apartamente cu preț accesibil la apartamente dedicate clasei medii superioare a fost determinată de pandemie, care a crescut interesul cumpărătorilor pentru spații de locuit mai mari, spune Ceaușescu. În plus, omul de afaceri a făcut pasul și spre sectorul de case din jurul Bucureștiului, constrâns și de anularea Planurilor Urbanistice Zonale coordonatoare de Sector, care au pus pe pauză o serie de investiții imobiliare de anvergură.

Astfel, în paralel cu proiectele din Capitală, Ceaușescu lucrează la alte 3 ansambluri cu un total de peste 500 de case în Balotești, Moara Vlăsiei și Mogoșoaia, pe terenuri cumpărate de la Vista Bank.

EXCLUSIV FOTO Steven Herring, unul dintre cei mai bogați sud-africani, intră în România, în zona corporațiilor, pe un teren ce i-a aparținut lui Becali. Lângă fostul șef LPF Dumitru Dragomir și sediile Coca-Cola, eMAG, Altex, Mercedes CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Steven Herring, unul dintre cei mai bogați sud-africani, intră în România, în zona corporațiilor, pe un teren ce i-a aparținut lui Becali. Lângă fostul șef LPF Dumitru Dragomir și sediile Coca-Cola, eMAG, Altex, Mercedes

Investitorul are în curs de finalizare ansamblul Sun Royal View, amplasat pe o parte din fosta fabrica de pâine Vel Pitar din cartierul Berceni, care cuprinde 275 de apartamente. De asemenea, construiește un bloc cu 300 de apartamente lângă complexul Auchan Titan, zonă în care se concentrează majoritatea investițiilor sale.

El a mai construit, alături de Dan Șoldea, ansamblul Olimp Sea View din stațiunea Olimp, care are 126 de apartamente.

Printre cele mai noi ansambluri rezidențiale finalizate de Ceaușescu este Berceni Sun Park, cu 320 de apartamente, care face parte din aceeași categorie cu celelalte proiecte ale sale Titan Sun Park 1, 3, 4 și 7, din spatele fostei platforme Policolor, care cuprind un total de 19 blocuri cu 931 de apartamente.

Familia lui Andrei Ceaușescu este și proprietarul restaurantului cu specific italian Gallo Nero.

Zonă fierbinte

În zona Fabrica de Glucoză, sunt anunțate cinci proiecte rezidențiale majore dezvoltate de Sorin Crețeanu, Gabriel Popoviciu, Ștefan Kopany și One United Properties, cu un total de circa 3.200 de apartamente. Cel mai mare proiect este al lui Sorin Crețeanu, care a transmis Profit.ro că va demara construcția unui ansamblu cu 800 de apartamente. La rândul său, Gabriel Popoviciu vrea să înceapă construcția unui complex rezidențial cu peste 600 de apartamente, evaluat la 120 de milioane de euro. One United Properties a obținut autorizația de construire pentru peste 600 de apartamente ce vor fi ridicate pe un teren cumpărat de la Ion Țiriac amplasat pe malul Lacului Tei și pentru alte peste 700 de apartamente ce vor fi construite pe un teren cumpărat de la avocații Virginica Tanți Dumitrescu și Adrian Ciorobea. La rândul său, dezvoltatorul orădean Prima Development Group, controlat de Ștefan Kopany, a început dezvoltarea prime faze a unui proiect cu 482 de apartamente ce vine în completarea ansamblului Belvedere Residences, început de Gabriel Popoviciu și continuat de London Partners.

Tot un proiect major pregătesc și dezvoltatorii Robertino Georgescu și Marius Bușu, un alt grup de investitori care au trecut de la apartamente ieftine la locuințe premium. Aceștia planuiesc, peste drum de Belvedere Residences, un ansamblu cu 472 de apartamente, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

O mare parte din terenurile din zona Fabrica de Glucoză au făcut parte dintr-o proprietate mai mare, de 23,4 hectare, despre care presa a relatat că ar fi fost primită în 2005 de avocații Virginica Tanți Dumitrescu și Adrian Ciorobea de la Primăria Municipiului București în schimbul unui teren de 9,3 hectare, care se află pe fundul lacului Plumbuita și în parcul Plumbuita.

EXCLUSIV FOTO Globalworth - prezentat ca discutând cu Banca Transilvania vânzarea sediului Orange. Ar fi prima vânzare din portofoliul local de birouri al Globalworth, la 10 ani de la înființare CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Globalworth - prezentat ca discutând cu Banca Transilvania vânzarea sediului Orange. Ar fi prima vânzare din portofoliul local de birouri al Globalworth, la 10 ani de la înființare

Cei doi avocați au vândut din acest teren loturi de peste 35 de milioane de euro doar în ultimii ani, potrivit surselor Profit.ro. Lângă terenul cumpărat de One United cu 20,6 milioane de euro, ei au vândut un teren de 1,7 hectare către Kaufland, într-o tranzacție de peste 11 milioane de euro, semnalată în premieră de Profit.ro.

Și omul de afaceri Gabriel Popoviciu, proprietarul complexului comercial Băneasa, a preluat de la cei doi avocați o parte din teren și a început dezvoltarea ansamblului rezidențial Belvedere Residences. Până în vara anului 2019, Popoviciu a construit aici 640 de apartamente, după care a vândut proiectul, cu peste 15 milioane de euro, către London Partners, care a continuat lucrările până de curând, când, dezvoltatorul orădean Prima Development Group a preluat ultima etapă de construcție a complexului rezidențial.

Peste drum de proiectul lui Sorin Crețeanu, frații Răzvan și Bogdan Ghiță construiesc ansamblu rezidențial Yacht Kid, cu peste 200 de apartamente premium și, tot aici, Cătălin Iordăchescu, proprietarul rețelei de amanet Tezaur și unul dintre cei mai mari proprietari de spații comerciale stradale din țară, s-a asociat cu investitorul imobiliar Daniel Șoldea cu scopul de a dezvolta un bloc cu apartamente de lux.

Acestora li s-a alăturat și antreprenorul de origine irakiană Ibrahim Bahbahani, cofondator al clinicii stomatologice House of Beauty din cartierul bucureștean Pipera, care își face intrarea pe piața rezidențială de lux cu un ansamblu cu 387 de apartamente.

Peste 52.000 de locuințe au fost vândute în București și împrejurimi în primele zece luni din acest an, cu 9,16% mai mult comparativ cu rezultatul din perioada similară a anului trecut, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

Concomitent, peste 27.000 de noi locuințe se aflau la începutul acestui an în construcție în București și zonele limitrofe, potrivit datelor SVN Romania, acesta fiind cel mai mare număr din istoria recentă, anul curent putând să aducă astfel un nou record de livrări în cea mai mare piață rezidențială regională din țară. Cele mai recente date publicate de Institutul Național de Statistică arată că în primele șase luni din 2022 au fost finalizate cu 14,7% mai multe locuințe în regiune față de perioada similară din 2021.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
andrei ceausescu
sun park