P3, printre cei mai mari proprietari de depozite din România, împrumută 250 milioane euro de la BERD pentru noi proiecte

P3, printre cei mai mari proprietari de depozite din România, împrumută 250 milioane euro de la BERD pentru noi proiecte
scris vineri, 07:09

P3 Group, printre cei mai mari proprietari de depozite din România, deținut de fondul suveran singaporez GIC, vrea să împrumute până la 250 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru achiziția și dezvoltarea de noi parcuri logistice și industriale în România și în regiune.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Împrumutul va fi folosit pentru a finanța achiziția, dezvoltarea și construcția de parcuri logistice și industriale certificate ecologic în Europa Centrală și de Est, respectiv în România, Polonia, Cehia, Serbia și Slovacia.

EXCLUSIV FOTO Nepotul liderului comunist Todor Jivkov - primul proiect imobiliar în România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Nepotul liderului comunist Todor Jivkov - primul proiect imobiliar în România

P3 Group, înregistrat în Luxemburg și având sediul la Praga, este unul dintre cei mai mari dezvoltatori și proprietari de spații logistice din România. Grupul a fost cumpărat de fondul suveran singaporez de investiții străine GIC în 2016, într-o tranzacție de 2,4 miliarde de euro.

Valoarea achiziției portofoliului din România a fost estimată de consultanții imobiliari la circa 180 milioane euro.

P3 a încheiat contracte de închiriere pentru mai mult de 98.500 de metri pătrați de spații logistice și birouri în România anul trecut.

Din totalul contractelor, 88% au reprezentat cererile de la clienții existenți, care și-au reînnoit contractele (54.000 mp) și au extins suprafața spațiilor închiriate (33.000 mp). Clienții noi au reprezentat 11% din totalul tranzacțiilor (11.500 mp), în timp ce contractele pe termen scurt au cumulat suprafețe de 7.500 mp.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
p3 group
p3 romania
p3 logistic parks
imprumut
berd
parcuri logistice
parcuri industriale
achizitii