EXCLUSIV Gălățeanul Dobrin Mitriță pregătește un nou proiect imobiliar, pe un teren sechestrat de ANAF în dosarul RAFO, pe care Marian Iancu plănuia un complex cu 130 de apartamente

EXCLUSIV Gălățeanul Dobrin Mitriță pregătește un nou proiect imobiliar, pe un teren sechestrat de ANAF în dosarul RAFO, pe care Marian Iancu plănuia un complex cu 130 de apartamente

Amplasamentul terenului Doladela Company

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 14 iul 2021

Omul de afaceri Dobrin Mitriță, proprietarul producătorului și distribuitorului de tablă și profile metalice Doladela Company din Galați, pregătește un bloc de locuințe cu 9 etaje în vestul Bucureștiului, pe un teren sechestrat de ANAF în dosarul RAFO, pe care omul de afaceri Marian Iancu intenționa să construiască un complex cu 130 de apartamente, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Este gândit un bloc cu locuințe colective structurat pe două subsoluri, parter și 9 etaje, pe un teren în suprafață de 3.970 de metri pătrați. Lotul este chiar lângă fostul teren de fotbal al fabricii Urbis din cartierul Militari.

2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare? CITEȘTE ȘI 2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare?

Terenul este utilizat ca parcare și a fost promovat, o perioadă, la vânzare de agenții imobiliari, la un preț de 1,8 milioane euro. Proprietatea are ca indicatori urbanistici un coeficient de utilizare a terenului de maximum 3, ceea ce ar permite construirea a peste 130 de apartamente, potrivit calculelor Profit.ro.

Contactați de Profit.ro pentru mai multe detalii despre proiect, reprezentanții Doladela Company nu au răspuns până la publicarea acestui articol.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Terenul a făcut parte din lista de proprietăți sechestrate de ANAF în 2014 cu scopul garantării executării măsurii confiscării speciale de la omul de afaceri Marian Iancu în dosarul supranumit RAFO.

Lotul aparținea companiei AEI Investment Industry, controlată de Balkan Petroleum, care mai deținea un teren pe bulevardul Theodor Pallady nr. 57. AEI intenționa să înceapă, în aprilie 2014, dezvoltarea unui complex cu 130 de apartamente pe terenul din Militari, iar pe terenul din Pallady era programată pentru 2015 demararea construcției unui proiect cu 520 de apartamente, potrivit site-ului de prezentare al companiei.

Marian Iancu a fost condamnat definitiv, în decembrie 2014, la 12 ani de închisoare în dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani cunoscut ca "RAFO", după un proces care a durat 8 ani.

Omul de afaceri Dobrin Mitriță mai deține un teren pe malul lacului Grivița din nordul Bucureștiului, cumpărat la licitație cu 7,2 milioane de lei de la o firmă implicată în dosarul fraudelor bancare cu credite de la BRD Unirea garantate și cu acest teren.

Familia milionarului belgian Jan De Clerck, unul dintre cei mai mari proprietari de depozite din România, pregătește o nouă investiție CITEȘTE ȘI Familia milionarului belgian Jan De Clerck, unul dintre cei mai mari proprietari de depozite din România, pregătește o nouă investiție

Dobrin Mitriță este proprietarul fabricii Doladela Company, cu o capacitate de producție de peste 4.000 de tone/lună de oțel prelucrat, potrivit site-ului propriu. Compania de producție și cea de distribuție a lui Mitriță au raportat anul trecut o cifră de afaceri record în istoria grupului. Veniturile nete cumulate ale celor două firme au depășit 123 milioane de lei, un record al ultimilor 12 ani, și au înregistrat un profit de 4,3 milioane de lei.

Numărul tranzacțiilor imobiliare din România a fost cu 17% mai mare în luna iunie, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, ajungând la peste 54.000 de contracte, în ciuda faptului că luna corespondentă din 2020 nu a fost deloc afectată de criza sanitară cauzată de pandemie. Aceasta este a 11-a lună consecutivă de creșteri din august încoace, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Primul semestru al anului a cunoscut o evoluție pozitivă de peste 33%, comparativ cu perioada corespondentă din 2020. Explozia de tranzacții din ultimele luni a culminat în octombrie 2020 cu cel mai mare volum lunar de contracte încheiate în ultimii 3 ani.

Volumul de tranzacții din 2020 a fost cu circa 12% peste cel din 2019, după ce în  trimestrul al treilea din an s-a recuperat mult din decalajul apărut în primele cinci luni. Astfel, volumul anual a reintrat pe creștre, după ce în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
dobrin mitrita
anaf
marian iancu
rafo
doladela company
iuliu maniu 187b