EXCLUSIV Gigantul farmaceutic Qualicaps, recent cumpărat de familia miliardarului Edouard Roquette, planifică extinderea fabricii din București

EXCLUSIV Gigantul farmaceutic Qualicaps, recent cumpărat de familia miliardarului Edouard Roquette, planifică extinderea fabricii  din București

Fabrica Qualicaps din nordul Bucureștiului

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 4 dec 2023

Producătorul de capsule pentru uz farmaceutic Qualicaps, al treilea ca mărime din lume, intenționează să investească peste 10 milioane de euro în creșterea cu 35% a capacității de producție a fabricii sale din București, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Inaugurată în 2008, fabrica funcționează pe un teren cu o suprafață de circa 25.000 de metri pătrați localizat în București, aproape de Chitila, și produce capsule gelatinoase tari pentru uz farmaceutic. Fabrica a mai trecut în 2016 printr-un proces de extindere în urma căruia capacitatea de producție a crescut cu 45%, o investiție de 10,4 milioane de euro.

EXCLUSIV FOTO Fabrica Fabiol din Drumul Taberei - închisă pentru a face loc unui proiect rezidențial amplu. Utilaje preluate de Hyllan Pharma, cel mai mare client al fabricii, care deschide o unitate în Otopeni CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Fabrica Fabiol din Drumul Taberei - închisă pentru a face loc unui proiect rezidențial amplu. Utilaje preluate de Hyllan Pharma, cel mai mare client al fabricii, care deschide o unitate în Otopeni

„Dat fiind faptul că cererea de produse este în creștere, societatea este nevoită să instaleze mai multe linii de producție pentru a putea mări capacitatea producției. [Se urmărește] montarea unor linii tehnologice suplimentare în vederea sporirii capacității de producție, fabrica producând anual circa 10 miliarde de capsule gelatinoase, iar cererea de produse fiind în creștere“, se arată în documentele prezentate de companie autorităților și analizate de Profit.ro.

În acest sens, se vor produce modificări ale compartimentărilor interioare ale fabricii din zona de transfer 2, printări, depozit de ambalaje și depozit de produse finite, pentru a instala încă 4 linii de producție și pentru a redistribui spațiile conexe necesare. Pentru realizarea spațiilor necesare celor 4 linii de producție noi, se va folosi o parte din depozitul de produse finite.

EXCLUSIV FOTO Cel mai mare reseller de sneakerși în ediție limitată din regiune intră în România și deschide cel mai mare magazin al său CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Cel mai mare reseller de sneakerși în ediție limitată din regiune intră în România și deschide cel mai mare magazin al său

Qualicaps România estimează că cele 4 noi linii de fabricație vor produce 3,5 miliarde de capsule pe an.

Compania are în prezent aproximativ 160 de angajați. Qualicaps România a avut anul trecut o cifră de afaceri de 19,6 milioane euro, în creștere cu circa 6% față de anul anterior și cel mai bun rezultat înregistrat până acum.

EXCLUSIV FOTO Primele detalii ale proiectului rezidențial major pregătit de Alin Niculae, proprietarul Oscar Downstream, în locul unui complex comercial din Valea Cascadelor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Primele detalii ale proiectului rezidențial major pregătit de Alin Niculae, proprietarul Oscar Downstream, în locul unui complex comercial din Valea Cascadelor

Qualicaps, ale cărei baze au fost puse de grupul farmaceutic american Eli Lilly în 1897, are fabrici în Japonia, Spania, România, Canada, SUA și Brazilia.

Recent, grupul Roquette Frères, lider mondial în domeniul ingredientelor vegetale - controlat de familia miliardarului francez Edouard Roquette, a cumpărat Qualicaps de la holdingul japonez din industria chimică și farmaceutică Mitsubishi Chemical și a creat un gigant cu 1.400 de angajați.

EXCLUSIV Proprietarul celui mai mare distribuitor independent de motorină pregătește demolarea unuia dintre cele mai vechi supermarketuri din București, pentru un ansamblu rezidențial de amploare CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Proprietarul celui mai mare distribuitor independent de motorină pregătește demolarea unuia dintre cele mai vechi supermarketuri din București, pentru un ansamblu rezidențial de amploare

Roquette operează în 100 de țări, are o cifră de afaceri de circa 5 miliarde de euro și angajează circa 10.000 de oameni. Grupul a fost fondat în 1933 de doi frați: Germain și Dominique Roquette, al căror nepot este Edouard. De la o mică fabrică din Lestrem, familia Roquette și-a dezvoltat activitatea de producție a amidonului pentru a deveni un grup internațional cu aproximativ douăzeci de fabrici.

Până în 2017, Roquette avea și la Calafat o fabrică de amidon, care însă a fost dezafectată, iar ulterior grupul s-a retras din România.

Acționariatul Roquette este repartizat între cei 200 de descendenți direcți ai celor doi fondatori. Edouard Roquette și familia sa are o avere estimată la 3,3 miliarde de euro de către publicația franceză Challenges, care îl plasează pe locul 39 în topul celor mai bogați francezi în 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
qualicaps
edouard roquette