EXCLUSIV Iulian Dascălu, cel mai mare proprietar român de centre comerciale moderne, a cumpărat divizia de prefabricate a partenerului său George Ivănescu și planifică investiții în extinderea fabricii din Iași. A doua investiție a grupului Iulius în segmentul industrial

EXCLUSIV Iulian Dascălu, cel mai mare proprietar român de centre comerciale moderne, a cumpărat divizia de prefabricate a partenerului său George Ivănescu și planifică investiții în extinderea fabricii din Iași. A doua investiție a grupului Iulius în segmentul industrial
scris 29 iul 2022

Antreprenorul ieșean Iulian Dascălu (53 de ani), cel mai mare proprietar român de centre comerciale moderne, a devenit acționarul principal al fabricii Build Corp Prefabricate, cu o deținere de 95%, ca urmare a unei acțiuni de majorare de capital, prin care fondatorul George Ivănescu și-a redus participația la 5%, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

„Decizia investițională face parte din strategia grupului Iulius de a-și diversifica portofoliul în segmentul producției. Majorarea de capital va permite extinderea capacității de producție a Build Corp Prefabricate pe noi segmente de prefabricate, cât și dezvoltarea de noi unități, având un plan de investiții de peste 20 de milioane de euro“, au declarat, pentru Profit.ro, reprezentanții Iulius.

GTC, preluat de un fond al Băncii Centrale a Ungariei, a vândut clădirea de birouri Cascade, din centrul Capitalei, către familia Mudura, care a adus în România ouăle Kinder CITEȘTE ȘI GTC, preluat de un fond al Băncii Centrale a Ungariei, a vândut clădirea de birouri Cascade, din centrul Capitalei, către familia Mudura, care a adus în România ouăle Kinder

Cu o capacitate de producție de 30.000 metri cubi de beton pe an, Build Corp Prefabricate funcționează cu șapte linii de producție a elementelor prefabricate de beton armat și precomprimat, două stații de betoane, atelier pentru confecționat armături cu mașini de fasonat automatizate, linie proprie pentru confecționat tipare și cel mai mare depozit de elemente finite din România.

Operarea producătorului de prefabricate din beton va fi asigurată de aceeași echipă specializată de până acum, asigurând continuitatea activității și a parteneriatelor.

Compania Iulius este interesată de segmentul producției, nu și de cel al construcțiilor, astfel că nu există intenții privind achiziția Build Corp, compania lui George Ivănescu ce asigură construcția majorității proiectelor imobiliare derulate de Iulius.

EXCLUSIV Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, devin favoriți în cursa pentru proprietățile CA Immo din România, cea mai mare tranzacție de pe piața imobiliară locală, semnalată în premieră de Profit.ro. Pot urca pe locul 2 în topul marilor proprietari de b CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, devin favoriți în cursa pentru proprietățile CA Immo din România, cea mai mare tranzacție de pe piața imobiliară locală, semnalată în premieră de Profit.ro. Pot urca pe locul 2 în topul marilor proprietari de b

Aceasta este cea de-a doua investiție a grupului Iulius în segmentul industrial, după achiziționarea în urmă cu doi ani, a pachetului majoritar de acțiuni al producătorului de materiale abrazive Carbochim Cluj-Napoca. În prezent, fabrica clujeană este în proces de relocare și retehnologizare, demers ce presupune o investiție de peste 5 milioane de euro, cu scopul optimizării activității.

Iulian Dascălu, a încasat în 2021, de pe urma celor cinci mall-uri dezvoltate de el și deținute în parteneriat cu sud-africanii de la Atterbury Europe (cu excepția Palas Iași), venituri de 101 milioane de euro, cu 31% peste rezultatul anului 2020 și chiar și peste cifra de afaceri din 2019, cu excepița Iulius Mall Iași. Rezultatele l-au ajutat să se mențină pe locul doi în topul marilor proprietari de centre comerciale, după NEPI Rockcastle.

Dascălu a dezvoltat și 13 clădiri de birouri cu o suprafață cumulată de peste 152.000 de metri pătrați, ceea ce i-ar asigura locul patru în topul celor mai mari proprietari de astfel de clădiri din România, însă antreprenorul ieșean împarte 5 dintre clădiri cu partenerul său sud-african Atterbury Europe, adică o suprafață de 68.000 metri pătrați (două imobile în Cluj-Napoca și trei în Iulius Town Timișoara).
 

viewscnt
Afla mai multe despre
iulian dascalu
build corp prefabricate
george ivanescu