Tranzacție pregătită: AccorHotels oferă 500 milioane dolari pentru preluarea integrală a lanțului polonez Orbis, cu operațiuni extinse și în România

Tranzacție pregătită: AccorHotels oferă 500 milioane dolari pentru preluarea integrală a lanțului polonez Orbis, cu operațiuni extinse și în România
scris 28 nov 2018

Operatorul hotelier francez AccorHotels oferă 1,9 miliarde de zloți (500 milioane dolari sau 442 milioane euro) pentru a prelua integral grupul polonez Orbis Hotel Group, cel mai mare jucător din Europa Centrală și de Est, cu operațiuni și în România.

AccorHotels pregătește o ofertă de preluare a participației de 47,31% din acțiunile pe care nu le deține încă la Orbis. Grupul francez a devenit acționar minoritar al Orbis în 2000, ulterior majorându-și deținerea la 52,69%.

Operatorul hotelier francez oferă 87 zloți pentru fiecare acțiune Orbis sau 1,9 miliarde zloți în total. Prețul este cu 20% peste cotația de închidere a acțiunilor Orbis în ședința bursieră de luni și cu 11% mai mare raportat la prețul mediu ponderat cu volumul din ultimele 3 luni.

Trei cetățeni bulgari, suspectați că au furat criptomonede de 5 milioane dolari CITEȘTE ȘI Trei cetățeni bulgari, suspectați că au furat criptomonede de 5 milioane dolari

Oferta va fi derulată în perioada 17 decembrie 2018 - 18 ianuarie 2019 și va fi urmată de delistarea acțiunilor Orbis de la bursa din Varșovia, însă numai dacă AccorHotels va reuși să cumpere o participație de cel puțin 37,13% din acțiunile pe care nu le deține încă la grupul polonez.

Preluarea integrală a Orbis, care operează 128 de hoteluri în din Europa Centrală și de Est, va consolida prezența AccorHotels în regiune, potrivit reprezentanților grupului.

Orbis este prezent în 16 țări din regiune: Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovacia și Slovenia, fiind unic licențiator pentru toate mărcile AccorHotels pe aceste piețe.

Grupul polonez a anunțat, marți, că va deschide un nou hotel sub brandul ibis în România, situat în București, lângă Universitatea Politehnică.

AccorHotels, printre cele mai mari lanțuri hoteliere din lume, operează peste 4.600 de hoteluri în 100 de tări. Portofoliul grupului include mărci precum Raffles, Sofitel, Fairmont, Novotel, Mercure, Adagio și ibis.

viewscnt
Afla mai multe despre
accorhotel
orbis
preluare
oferta
delistare
bursa varsovia
achizitie