Familia de investitori americani Turkmani, cu legături cu administrația SUA, extinde în România complexul Mega Distribution Outlet. Se va muta unul dintre cei mai mari producători de medicamente

Familia de investitori americani Turkmani, cu legături cu administrația SUA, extinde în România complexul Mega Distribution Outlet. Se va muta unul dintre cei mai mari producători de medicamente

Mega Distribution Outlet

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 1 apr 2024

Soții Chang Oh și Salah Turkmani, activi pe piața imobiliară și de energire, lucrează la extinderea cu 50% a capacității de depozitare a complexului Mega Distribuition Outlet din Chiajna, una dintre noile hale urmând a fi ocupată de furnizorul polonez de medicamente Zdrovit, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Chang Oh Turkmani a fost nominalizată de președinția SUA, în mandatul lui Donald Trump, ca membru în consiliul de administrație al National Cancer Advisory Board, și este membru în consiliile unor organizații precum American Romanian Business Council și Alianța, prezidată de fostul ambasador SUA în România, Jim Rosapepe.

CONFIRMARE Radu Dimofte pregătește două turnuri de câte 11 etaje CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Radu Dimofte pregătește două turnuri de câte 11 etaje

Investitorii au acum în curs de construcție o hală cu o suprafață de aproape 9.000 de metri pătrați în cadrul Mega Distribution Outlet din Chiajna. Sursele Profit.ro din piața imobiliară spun că în acest depozit urmează să își mute activitatea logistică furnizorul polonez de medicamente Zdrovit, care comercializează brandurile Gripovit și Bilomag, și care ocupă un spațiu mai mic într-o altă hală din portofoliul imobiliar al familiei Turkmani.

Zdrovit este unul dintre cei mai mari producători de medicamente și suplimente alimentare sub formă de tablete efervescente din Europa.

În paralel cu această construcție, familia Turkmani pregătește actele necesare construirii unui nou depozit cu o suprafață de circa 4.500 de metri pătrați tot în cadrul aceluiași parc logistic.

EXCLUSIV Adrian Polec a atras Meta Estate Trust ca partener financiar în proiectul său rezidențial premium pe care îl dezvoltă lângă Palatul Parlamentului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Adrian Polec a atras Meta Estate Trust ca partener financiar în proiectul său rezidențial premium pe care îl dezvoltă lângă Palatul Parlamentului

Mega Distribution Outlet are o suprafață de depozitare existentă de 26.900 de metri pătrați și dispune de un teren de 15,7 hectare. Cele două noi spații vor crește suprafața complexului la peste 40.000 de metri pătrați.

Prima clădire din complex fost construită în anul 2016, fiind urmată apoi de altele șase, ocupate acum de TeraPlast, Cummins Romania, Kuehne + Nagel și Ascendum Machinery. Toate clădirile care compun acest parc industrial au fost proiectate și realizate în Statele Unite ale Americii.

Ultima din cele șapte clădiri funcționale în cadrul parcului industrial a fost dată în folosință în anul 2021 și asigură spațiu pentru un service de utilaje industriale.

Chang Oh Turkmani s-a născut în Coreea de Sud și vorbește 7 limbi, printre care și română. Este avocată, absolventă de drept a universității americane Georgetown, unde a și fost profesor timp de 16 ani. Are o experiență vastă în importul și exportul de mărfuri industriale, precum și în minerit, producție, construcții, comerț cu energie, transport maritim, energie regenerabilă și consiliere în investiții.

SURPRIZĂ Puternica familia Dayan, una dintre cele mai bogate din Israel, transformă emblematicul fost Palat BCR într-un hotel de 5 stele. Primele detalii despre proiect CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Puternica familia Dayan, una dintre cele mai bogate din Israel, transformă emblematicul fost Palat BCR într-un hotel de 5 stele. Primele detalii despre proiect

Compania sa și a soțului său de origine libaneză Salah Turkmani, The Mega Company, cu sediul în Washington, DC, se ocupă, în principal, de activități de import export de materii prime și bunuri minerale, inclusiv minereu de fier, cărbune, fosfat și ciment. Prin această companie gestionează 4 parcuri logistice în Chiajna, lângă București, cu o suprafață totală de peste 82.000 de metri pătrați.

Pe lângă Mega Distribution Outlet, familia mai gestionează complexul Mega Distribution Center, care dispune de 15.000 de metri pătrați de depozite, întinse pe un teren de 3,6 hectare. Prima clădire din acest complex a fost ridicată în 1997 cu componente proiectate și realizate în Statele Unite ale Americii.

Act Cold Storage are 20.000 de metri pătrați de depozit de frig pe un teren de aproape 5 hectare, iar Key Logistic Center are 20.900 de metri pătrați de depozitare pe un teren de 4,4 hectare.

Investitorii mai dețin și furnizorul de energie electrică și gaze Crest Energy, activ din 2015. Profit.ro a scris recent că această companie își pregătește intrarea pe piața de producție de energie regenerabilă printr-un parc fotovoltaic ce va fi amenajat în Chitila, într-o zonă cu multe dezvoltări imobiliare noi pe sectorul logistic.

viewscnt
Afla mai multe despre
turkmani
mega distribution outlet
zdrovit