Furnizorul de sisteme de pompare a apei Wilo România a avut în 2015 vânzări în creștere cu 40%, la 27 mil.euro

Furnizorul de sisteme de pompare a apei Wilo România a avut în 2015 vânzări în creștere cu 40%, la 27 mil.euro
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 25 apr 2016

Subsidiara din România a producătorului german de pompe și sisteme de pompare a apei Wilo SE a încheiat anul 2015 cu vânzări de aproximativ 27,3 milioane de euro, în creștere cu 40% față de anul precedent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Printre cele mai importante proiecte finalizate anul trecut pentru care Wilo România a furnizat echipamente se numără Mega Mall București, Bucharest One, AFI Business 4 și 5, Nusco Tower 2, Metrorex Magistrala 4, E-ON Târgu Mureș, Autoliv Lugoj.

Principalul motor al creșterii a fost cererea tot mai mare de echipamente de înaltă eficiență, necesare clădirilor certificate energetic, în contextul în care începând cu anul 2020, clădirile nou construite în țările din Uniunea Europeană, inclusiv România, trebuie să aibă un consum de energie cât mai redus, conform prevederilor directivelor europene referitoare la eficiența energetică a clădirilor.

Compania germană, prezentă pe piața locală din 1998, are în plan să construiască, începând cu anul acesta, un sediu propriu în România.

Praktiker intră pe online și listează primele 5.000 de produse CITEȘTE ȘI Praktiker intră pe online și listează primele 5.000 de produse

Fondată în 1872, ca fabrică de produse din cupru și alamă de către Louis Opländer, compania are reprezentanțe în mai mult de 60 de țări și peste 6.700 de angajați.

La nivel de grup, afacerile au ajuns anul trecut la 1,3 miliarde de euro, în creștere cu 6,7%. Toate piețele pe care activează au înregistrat creșteri, cele mai importante fiind înregistrate în Marea Britanie, în statele membre ale UE din Europa de Est, dar și din Turcia și țările din Golf. 

Grupul a investit anul trecut 62 de milioane de euro în cercetare și dezvoltare.

Principalul competitor pe piața autohtonă a nemților de Wilo România este reprezentanța locală a companiei daneze Grundfos.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
wilo romania
pompe
sisteme de pompare
rezultate financiare