Gabriela Firea: Se impun schimbări majore la conducerea companiei care administrează infrastructura rutieră

Gabriela Firea: Se impun schimbări majore la conducerea companiei care administrează infrastructura rutieră
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 oct 2018

Țintind proiectul de reabilitare a șoselei de centură, primarul Municipiului București, Gabriela Firea, a declarat că va iniția în forurile interne ale principalului partid de guvernământ o dezbatere privind o eventuală „schimbare majoră” la nivelul conducerii CNAIR, entitatea care se ocupă cu administrarea infrastructurii rutiere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Primarul general, Gabriela Firea, susține că se impune o "schimbare majoră" la nivelul conducerii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), precizând că va supune acest subiect spre dezbatere în forurile statutare ale PSD. "Reabilitarea șoselei de Centură este un proiect de importanță majoră pentru Capitală, iar orice abordare neprofesionistă față de un proiect de asemenea anvergură denotă dezinteres față de bucureșteni și față de cei care tranzitează orașul”, spune un comunicat al Primăriei Municipiului București (PMB), preluat de Agerpres.

„Nu putem asista pasivi la modul în care CNAIR temporizează acest proiect, din lipsă de profesionalism și/sau din cauza unor interese politice și economice nelegitime, acesta fiind motivul pentru care solicităm insistent și, se pare, foarte deranjant, să preluăm acest obiectiv de investiții. Întrucât am epuizat toate variantele constructive și am constatat că grupurile de lucru constituite pentru acest obiectiv au fost doar un mijloc de a tergiversa în mod birocratic lucrurile, cred că se impune o schimbare majoră la nivelul conducerii CNAIR, iar pentru asta sunt doar două variante: demisia sau demiterea. Voi supune acest subiect spre dezbatere în forurile statutare ale partidului", mai afirmă documentul citat.

Potrivit PMB, declarațiile publice făcute la începutul acestei săptămâni de premierul Viorica Dăncilă, conform cărora dosarul prin care se solicită finanțarea din bani europeni pentru șoseaua de Centură este gata și luni va fi transmis Comisiei Europene, sunt infirmate de reprezentanți ai CE.

„În acest context, în care un termen asumat a fost deja depășit, considerăm că doamna Dăncilă a fost indusă în eroare de reprezentanții CNAIR, instituție care are în concesiune acest obiectiv, cu privire la stadiul real al dosarului. Nu este prima dată când CNAIR dezinformează nu doar înalți oficiali, ci și populația, după ce a susținut, acum câteva luni, că nu poate transfera Primăriei Municipiului București acest obiectiv, întrucât anumite secțiuni beneficiază de finanțare europeană", se arată în comunicatul PMB.

viewscnt
Afla mai multe despre
pmb
cnair
gabriela firea
psd
comisia europeana