Prețurile proprietăților comerciale din Germania au scăzut în ritm anual cu 7,4% în trimestrul doi din 2024, dar arată semne de stabilizare, a informat Asociația bancară VDP, transmite Reuters.
Timp de un deceniu, dobânzile scăzute au alimentat un boom imobiliar în cea mai mare piață de investiții imobiliare din Europa. Dar majorarea dobânzilor și creșterea costurilor cu materialele de construcții au dus la cea mai mare criză imobiliară din ultimele decenii, iar o serie de dezvoltatori au intrat în insolvență, scrie Agerpres
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Valoarea proprietăților imobiliare comerciale, în scădere de doi ani, a urcat cu 0,4% în perioada aprilie-iunie 2024, față de primul trimestru din 2024, ceea ce sugerează că piața "se liniștește". "Totuși, ne așteptăm ca prețurile să scadă în următoarele trimestre, pe fondul evoluției slabe a economiei și a volumului scăzut de tranzacții în sector", apreciază Asociația.
"Situația pe piața proprietăților imobiliare comerciale rămâne tensionată", a afirmat directorul general al VDP, Jens Tolckmitt.
Germania a fost cea mai afectată țară europeană de pe urma turbulențelor de pe piața imobiliară, care s-au resimțit de asemenea în China și Statele Unite.
Vonovia și LEG Immobilien, două dintre cele mai mari grupuri imobiliare din Germania, au raportat în ultimele săptămâni pierderi, după reevaluarea deținerilor lor.
Luna trecută, Deutsche Bank, cel mai mare creditor din Germania, avertiza că sectorul imobiliar rămâne sub presiune.